Expand Hoş GeldinizHoş Geldiniz
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand BaşlarkenBaşlarken
Expand Teknik Resimde DuyarlılıkTeknik Resimde Duyarlılık
Expand Teknik Resim Dosyalarıyla ÇalışmaTeknik Resim Dosyalarıyla Çalışma
Expand Teknik Resmi GörüntülemeTeknik Resmi Görüntüleme
Expand 3B Görüntüleme ve Sunum3B Görüntüleme ve Sunum
Expand Teknik Resmi FormatlamaTeknik Resmi Formatlama
Expand Teknik Resim ObjeleriTeknik Resim Objeleri
Expand Objeleri DeğiştirmeObjeleri Değiştirme
Expand Bloklar, Blok Özellikleri, Obje Grupları, Referanslar ve Köprüler ile ÇalışmaBloklar, Blok Özellikleri, Obje Grupları, Referanslar ve Köprüler ile Çalışma
Expand Taramalar, Renk Dolguları, Metin ve Tablolarla ÇalışmaTaramalar, Renk Dolguları, Metin ve Tablolarla Çalışma
Expand Ölçümlendirmeler Oluşturma ve DeğiştirmeÖlçümlendirmeler Oluşturma ve Değiştirme
Expand 3B Objeler Oluşturma ve Bunları Değiştirme3B Objeler Oluşturma ve Bunları Değiştirme
Expand Düzen Çalışma Sayfaları Oluşturma ve Teknik Resimleri YazdırmaDüzen Çalışma Sayfaları Oluşturma ve Teknik Resimleri Yazdırma
Expand Teknik Resim Pencerelerini DüzenlemeTeknik Resim Pencerelerini Düzenleme
Expand ÖzelleştirmeÖzelleştirme
Expand Komut ReferansıKomut Referansı
Expand Add-InsAdd-Ins
Expand DraftSight ProfessionalDraftSight Professional
Expand DraftSight ConnectedDraftSight Connected
Expand DraftSight PremiumDraftSight Premium
Collapse DraftSight MechanicalDraftSight Mechanical
Expand DraftSight Installation Administration and LicensingDraftSight Installation Administration and Licensing
İçindekiler'i Gizle

Kullanıcı Tanımlı Taramaları Düzenleme

Grafik alanında mevcut kullanıcı tanımlı taramaları hızlı bir şekilde düzenlemek için AM_UserHatchEdit komutunu kullanın. Komut, Tarama iletişim kutusunu görüntüler.

Kullanıcı tanımlı taramaları düzenlemek için:

  1. Komut istemine AM_UserHatchEdit yazın.
  2. Grafik alanında, mevcut bir kullanıcı tanımlı taramayı belirtin.
  3. İletişim kutusundaki Stil kısmından, kullanılacak yeni bir önceden tanımlanmış tarama çoğaltması seçin.
  4. Açı alanında, kullanıcı tanımlı tarama için açıyı düzenleyin. Önceden tanımlanmış bir tarama çoğaltmasının açısını geçersiz de kılabilirsiniz.
  5. Aralık alanında, kullanıcı tanımlı tarama için tarama çizgileri arasındaki uzaklığı düzenleyin. Önceden tanımlanmış bir tarama çoğaltmasının aralığını geçersiz de kılabilirsiniz.
  6. Seçenekleri belirtin:
    • Çift. Bu seçenek etkinleştirildiğinde tarama, çift çizgili bir tarama çoğaltması (çapraz çoğaltma) kullanır; bu aynı zamanda birincil çizgilere 90 derecelik açıyla çizgiler çizer.
    • Sınırı hesapla. Düzenleme sırasında tarama alanının yeni sınırlarını hesaplar (seçenek yalnızca taramalar düzenlenirken kullanılabilir). Bu seçeneği devre dışı bırakırsanız 2. adımda belirttiğiniz tarama değiştirilir (8. adım uygulanmaz).
    • Tarama uzaklığını ... tarama çizgisinden daha kısa olacak şekilde ayarla. Taranacak alanın belirtilen çoğaltma ile eşleşmeyecek kadar küçük olması durumunda çizilecek tarama çizgilerinin sayısını belirtir. Varsayılan olarak minimum tarama çizgisi sayısı 5'tir.
  7. Tamam'a tıklayın.
  8. Sınırı hesapla seçeneğini etkinleştirdiyseniz 2. adımda belirttiğiniz tarama silinir. Aşağıdaki şekilde ilerleyebilirsiniz:
    • Grafik alanında, bir alandaki taranacak bir noktayı belirtin.
    • - veya -
    • Objeleri belirt seçeneğini belirleyin, ardından grafik alanında taranacak teknik resim objelerini belirtin.
  9. Tarama, değiştirilen ayarlara göre değiştirilir.

Erişim

Komut: AM_UserHatchEdit



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kullanıcı Tanımlı Taramaları Düzenleme
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: 2025 SP2

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.