Belge Özellikleri - Revizyon Tabloları

Revizyon tabloları için belge seviyesinde draft ayarları belirtebilirsiniz. Yalnızca teknik resimler için kullanılabilir.

Bu sayfayı açmak için:

Bir teknik resim açıkken, Araçlar > Seçenekler > Belge Özellikleri > Tablolar > Revizyon öğesine tıklayın.

Genel draft standardı


Genel draft standardı Seçili Draft Standardı sayfası ayarlarından devralınır.

Sınır

Kutu Sınırı Tablonun dış sınırı için bir çizgi kalınlığı seçin.
Izgara Sınırı Tablonun iç ızgara çizgilerinin çizgi kalınlığını ayarlar.

Metin


Yazı Tipi

Yazı tipini değiştirmek için tıklayın.


Sembol şekilleri

  Bir revizyon sembol şekli seçin.

Tipler

Revizyon tablosu için seçenekleri belirtin.

3DEXPERIENCE'a dayalı Revizyon Tablosu

Yalnızca 3DEXPERIENCE kullanıcılarına sunulur.

  • Geçerli teknik resim dosyası için 3DEXPERIENCE platform'da yeni bir revizyon yaptığınızda, SOLIDWORKS'te otomatik revizyon tablosu güncellemeleriyle bir revizyon tablosu oluşturur.
    • Görünür satır sayısı. Revizyon tablosunda görüntülenecek maksimum satır sayısını belirtir.
    • İlk Revizyonu her zaman göster. Görünür satır sayısı'ndan bağımsız olarak ilk satırdaki ilk revizyonu görüntüler.
SOLIDWORKS Revizyon Tablosu

SOLIDWORKS'te bir revizyon tablosu oluşturur.

Alfa/sayısal kontrol

Harflerden sayılara veya sayılardan harflere giderseniz, şunları seçin:
  • Önceki revizyonları olduğu gibi bırakmak için Kullanıcının bıraktığı yerden başla.
  • Önceki revizyonları yeni formata değiştirmek için Tümünü değiştir.

Çoklu çalışma sayfası stili

Birden çok çalışma sayfasına sahip teknik resimler için seçenekler:

  • Birinci çalışma sayfasındaki revizyon tablosunu etkin tablo yaparak diğer tüm teknik resim çalışma sayfalarındaki revizyon tablosunu Çalışma Sayfası 1'i Göster olarak etiketlemek için Çalışma Sayfası 1'i Göster.
  • Tüm çalışma sayfalarında çalışma sayfası 1'deki revizyon tablosunun bir kopyasını oluşturarak, revizyon yaparken tüm revizyon tablolarının güncellenmesini sağlamak için Bağlı.
  • Her çalışma sayfasındaki revizyon tablosunu, teknik resimdeki diğer revizyon tablolarından bağımsız yapmak için Bağımsız. Bir çalışma sayfasında bulunan revizyon tablosundaki güncellemeler diğer çalışma sayfalarındaki tablolara yansıtılmaz.
    Özellikler iletişim kutusunda, her revizyonun Özellik Adı Revizyon-Çalışma SayfasıX şeklindedir; burada X , çalışma sayfası numarasıdır.

Katman


Katman
Bir katman seçin.
Teknik resim katmanlarını, belge özellikleri için seçmeden önce oluşturmalısınız.

Teknik resim görünümü belgesinde, bu katman ayarlarını uygulamak için Katman (Katman araç çubuğu) için Standart Başına öğesini seçmelisiniz.