İçindekiler'i Gizle

FeatureXpert

SolidWorks Intelligent Feature Technology (Akıllı Unsur Teknolojisi) (SWIFT™) tarafından sunulan FeatureXpert, sizin için radyus ve draft unsurlarını yöneterek tasarımızın üzerine yoğunlaşabilmenizi sağlar. Ayrıca bkz. Xperts'e Genel Bakış.

Yeniden oluşturma hatalarına neden olan sabit yarıçaplı radyuslar ve nötr düzlem draftları eklediğinizde veya bunları değiştirdiğinizde, hatanın açıklamasını içeren Sorun Ne? iletişim kutusu görüntülenir. İletişim kutusunda FeatureXpert'e tıklayarak FeatureXpert'i çalıştırın ve hatayı onarmayı deneyin.

FeatureXpert, bir parçanın başarıyla yeniden oluşturulabilmesi için FeatureManager tasarım ağacında unsur sırasını değiştirebilir veya teğet özelliklerini ayarlayabilir. FeatureXpert, daha kısıtlı kalmakla birlikte, referanslarını kaybeden referans düzlemlerini de onarabilir.

Desteklenen unsurlar:

  • Sabit yarıçaplı radyuslar

  • Nötr düzlem draftları

  • Referans düzlemleri

Desteklenmeyen öğeler:

  • Diğer tip radyuslar veya draft unsurları.

  • Aynalama veya çoğaltma unsurları. Aynalama veya çoğaltma unsurları bir radyus veya draft unsuru içeriyorsa FeatureXpert, aynalanan veya çoğaltılan kopyalarda bu unsurları kullanamaz.

  • Kitaplık unsurları. FeatureXpert, bir kitaplık unsurundaki radyus veya draft unsurlarını yoksayar ve tüm Kitaplık unsuru tek bir sert unsur olarak ele alınır.

  • Yapılandırmalar ve Tasarım Tabloları. FeatureXpert, bu öğeleri içeren parçalar için kullanılamaz.

FeatureXpert'in etkinleştirme ayarında geçiş yapmak için:

  1. Seçenekler'e (Standart araç çubuğu) veya Araçlar, Seçenekler, Sistem Seçenekleri'ne tıklayın.

  2. FeatureXpert'i etkinleştir'i seçin veya seçili durumdan çıkarın.

  3. Tamam'a tıklayın.

FeatureXpert'i kullanarak unsurlar eklemek için:

  1. Radyus eklemek istediğiniz bir parça açın. Bu örnekte, iki adet yüze bir radyus eklemek istiyorsunuz.

  2. Radyus (Unsurlar araç çubuğu) veya Ekle, Unsurlar, Radyus/Draft'a tıklayın.

  1. PropertyManager'da:

    1. Radyus Tipi için Sabit yarıçap'ı seçin.

    2. Yarıçap değerini ayarlayın.

Ayarladığınız yarıçap değeri, FeatureXpert olmadan unsuru ekleyip ekleyemeyeceğinizi etkiler.

    1. Kenarlar, Yüzler, Unsurlar ve Halkalar için iki kırmızı yüzü seçin.

    1. simgesine tıklayın.

Sorun Ne? iletişim kutusu görünür. İletişim kutusunda radyus hatası, radyusun neden hata verdiğine ilişkin bir açıklama ile birlikte vurgulanır. Radyus, geometrik nedenlerle tek başına bir radyus olarak uygulanamaz.

  1. İletişim kutusunda FeatureXpert'i seçin.

FeatureXpert, her iki yüzü de kapsayan tek bir radyus yerine birden fazla radyus oluşturur. FeatureManager tasarım ağacı, radyusları görüntüler.

FeatureXpert'i kullanarak unsurları değiştirmek için:

  1. Değiştirmek istediğiniz radyusları içeren bir parça açın.

Bu örnekte, tüm parçaya 0,1 inç yarıçaplı bir radyus ile radyus uygulanmaktadır.

  1. Radyus unsurunu düzenleyin.

  2. PropertyManager'da Yarıçap 0,25 olarak değiştirin.

  3. simgesine tıklayın.

Sorun Ne? iletişim kutusu görünür. İletişim kutusunda radyus hatası, radyusun neden hata verdiğine ilişkin bir açıklama ile birlikte vurgulanır.

  1. İletişim kutusunda FeatureXpert'i seçin.

FeatureXpert iletişim kutusu, ilerleme durumunu bildirir. Bu örnekte, FeatureXpert gerektiği şekilde tek tek radyuslar oluşturur ve modelin çözümlemesi için bunları FeatureManager tasarım ağacına uygun sırada yerleştirir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   FeatureXpert
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.