İçindekiler'i Gizle

Yapıştırmalar Işıklandırması PropertyManager

Yapıştırmalar Işıklandırması PropertyManager, bir yapıştırma için ışıklandırma özelliklerini ayarlar.

Bu PropertyManager'ı görüntülemek için, modele bir yapıştırma uygulayın. Yapıştırmalar PropertyManager'da, Işıklandırma sekmesine tıklayın.

Işıklandırma

  Dinamik Yardım Her özellik için açılır araç ipuçları görüntüler.
  Alttaki Görünümü Kullan Yapıştırma altındaki görünümden ışıklandırma ayarlarını yapıştırmaya uygular. Bu onay kutusunun işareti kaldırıldığında, bu seçenek yapıştırma için ışıklandırmayı doğrudan ayarlar ve bu PropertyManager'daki diğer seçenekleri etkinleştirir.
  Dağıtım Miktarı Bir yüzeyin üzerindeki ışık yoğunluğunu kontrol eder. Yüksek bir değer, yüzeyi daha parlak gösterir.
  Aynasal Miktar Vurguların yoğunluğunu kontrol ederek, yüzeyi daha parlak gösterir. Düşük bir değer vurguları azaltır. Bağımlılıklar: Aynasal Yayım, 0'dan büyük olmalıdır. Modeli en az bir yönlü, spot veya nokta ışık aydınlatmalı ve PhotoView'da etkinleştirilmiş olmalıdır.
  Aynasal Renk Aynasal bileşen içinde yansıyan vurguların rengini kontrol eder. Seçilen renge çift tıklayın. Bağımlılıklar: Aynasal Yayım ve Aynasal Miktar 0'dan büyük olmalıdır. Modeli en az bir yönlü, spot veya nokta ışık aydınlatmalı ve PhotoView'da etkinleştirilmiş olmalıdır.
  Aynasal Yayım Bir yüzeydeki yansımaların bulanıklığını kontrol ederek yüzeyin daha kaba veya pürüzsüz görünmesini sağlar. Daha yüksek değerler vurguları büyük ve yumuşak yapar. Bağımlılıklar: Aynasal Miktar 0'dan büyük olmalıdır. Aynasal Renk siyah olmamalıdır. Modeli en az bir yönlü, spot veya nokta ışık aydınlatmalı ve PhotoView'da etkinleştirilmiş olmalıdır. Bulanık Yansımalar devre dışı bırakıldığında, yalnızca fiziksel ışıkların yansımalarını etkiler. Bulanık Yansımalar etkinleştirildiğinde, ortamın ve kendisinin yansımalarını içerir.
  Yansıtıcılık Miktarı Bir yüzeyin yansıtıcılığını 0 ila 1 ölçeğinde kontrol eder. 0'a ayarlanırsa, hiçbir yansıma görülmez. 1'e ayarlanırsa, yüzey mükemmel bir aynayı simüle eder.
  Bulanık Yansımalar Yüzeylerdeki yansımaların bulanıklaştırılmasını sağlar. Bulanıklık seviyesi Aynasal Hız tarafından kontrol edilir. Aynasal Yayım 0 olduğunda, hiçbir bulanıklık oluşmaz. Bağımlılıklar: Aynasal Yayım ve Yansıtıcılık Miktarı 0'dan büyük olmalıdır.
  Şeffaf Miktarı Işığın bir yüzeyden geçebilme derecesini kontrol eder. Düşük değerler opaklığı artırır; 0, tamamen opaktır. Yüksek değerler şeffaflığı artırır; 100, tamamen şeffaftır.

PhotoView Işıklandırması

PhotoView 360 eklendiğinde, bu seçenekler etkinleştirilir.

  Kırılma Endeksi

Şeffaf Miktarı 0'dan büyük olduğunda kullanılabilir. Işının, malzeme içinden geçerken ne kadar uzaklığa büküleceğini belirler.

Yüksek bir değer, kırılan öğelerdeki bozulmayı artırır. Bir boşluktaki ışık yolunu simüle etmek için, değeri 1,0 olarak ayarlayın; bu durumda ışınlar bükülmez. 1,333 değeri, suda hareket eden ışığın neden olduğu bozulmayı andırarak, yüzeyin biraz şeffaf olduğunu varsayar.

  Kırılma Kabalığı Şeffaf Miktar 0'dan büyük olduğunda kullanılabilir. Yüzey içinden görünen öğelerin bulanıklık düzeyini belirler. Efekti devre dışı bırakmak için değeri 0 olarak ayarlayın. Buzlu camı simüle etmek için değeri artırın, bu durumda yüzeye yakın öğeler belirgindir, uzak öğeler ise yumuşatılmış kenarlara ve detaylara sahiptir.
  Işık Şiddeti Yüzeyden yayılan parlaklığı kontrol eder. Yüksek değerler parlaklığı artırır.
  Çift Taraflı Bir yüzeyin her iki tarafından gölgelendirmeyi etkinleştirir. Devre dışı bırakıldığında, kameraya dönük olmayan yüzeyler görünmez görünür.
Bazı durumlarda, çift taraflı yüzeyler işleme hatalarına neden olabilir. Dikkatli kullanın.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Yapıştırmalar Işıklandırması PropertyManager
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.