İçindekiler'i Gizle

Kalıp Araçları - Kapatma Yüzeyleri

Bir kalıp ayırma bloğunu iki parçaya kesmek için, açık delikleri olmayan iki tam yüzeye (bir maça yüzeyi ve bir boşluk yüzeyi) ihtiyaç duyulur. Kapatma yüzeyleri, açık delikleri kapatır. Ayrım hatları oluşturduktan sonra kapatma yüzeylerini oluşturabilirsiniz. Kapatma yüzeyi, aşağıdakilerden biriyle birlikte bir yüzey yaması oluşturarak açık deliği kapatır:

  • Kesintisiz çerçeve oluşturan kenarlar.

  • Bir çerçeve tanımlamak için daha önce oluşturduğunuz ayrım hattı.

Kapatma yüzeyleri oluşturduğunuzda, yazılım Boşluk Yüzeyi Gövdeleri ve Maça Yüzeyi Gövdeleri klasörlerini uygun yüzeylerle doldurur. Bkz. Kalıp Klasörleri.

Kapatma yüzeyleri oluşturmak için:

  1. Kapatma Yüzeyleri simgesine (Kalıp Araçları araç çubuğu) veya Ekle, Kalıplar, Kapatma Yüzeyleri'ne tıklayın.

  1. PropertyManager'da, aşağıdaki seçenekleri belirleyin, ardından simgesine tıklayın.

Kenarlar

  • Kenarlar . Kapatma yüzeyleri için seçili kenarların ve ayrım hatlarının adlarını listeler. Kenarlar'da şunları yapabilirsiniz:

    • Grafik alanında bir kenar veya ayrım hattı seçerek Kenarlar'a eklemek veya kaldırmak.

    • Kenarı grafik alanında bir bilgi ile tanımlamak için bir ad seçmek.

    • Kenarlar'dan tüm seçimleri temizlemek için, sağ tıklayarak Seçimleri Temizle'yi seçmek.

    • Grafik alanında seçili bir çerçeveye sağ tıklayarak, Kenarlar'dan kaldırmak için Çerçeve seçimini kaldır seçeneğini belirlemek.

Kenarları manüel olarak seçebilirsiniz. Grafik alanında bir kenar seçin, çerçeveyi tamamlamak için seçim araçlarını kullanın.

Ayrım Hattı PropertyManager'da açık bir delik için ayrım hattı tanımlayabilir, ardından delik için kapatma yüzeyi kenarını tanımlamak üzere bu ayrım hattını seçebilirsiniz.

  • Ör. Her kapatma yüzeyini, boşluk ve maça yüzeylerine birleştirir, böylece Boşluk Yüzeyi Gövdeleri ve Maça Yüzeyi Gövdeleri klasörünün her biri bir yüzey gövdesi içerir. İşaretlenmediğinde, yüzey yamaları boşluk ve maça yüzeylerine örülmez, böylece Boşluk Yüzeyi Gövdeleri ve Maça Yüzeyi Gövdeleri birçok yüzey içerir. Düşük kaliteli (örneğin, IGES alma sorunları içeren) yüzeyler koleksiyonunuz varsa, bu seçeneğin işaretini kaldırmak ve Kapatma Yüzeyleri aracını kullandıktan sonra bunları manüel olarak analiz etmek ve onarmak isteyebilirsiniz.

  • Çerçeveleri filtrele. Geçerli delik gibi gözükmeyen çerçeveleri filtreler. Modelinizdeki geçerli delikler filtrelenirse, bu seçeneğin işaretini kaldırın.

  • Önizlemeyi göster. Yama yüzeylerinin önizlemesini grafik alanında görüntüler.

  • Bilgileri göster. Her çerçeve için grafik alanında bir bilgi gösterir.

Bir çerçeveyi Temas'tan Teğet'e ve ondan da Dolgu Yok'a değiştirmek için bir bilgiye tıklayabilirsiniz. Teğet çerçevesinde, teğetlik için hangi yüzlerin kullanıldığını değiştirmek üzere oka tıklayabilirsiniz. Bkz. Kapatma Yüzeyi Dolgu Tipleri.

Tüm Yama Tiplerini Sıfırla

Tüm açık delik yüzey yamalarını aşağıdakilerden birine sıfırlar:

  • Tam Dolgusuz .

  • Tüm Temas .

  • Tüm Teğet .

Bir modelde yalnızca bir Kapatma Yüzeyi unsuruna izin verilir. Bu nedenle, bir unsurdaki her açık delik için Temas, Teğet veya Dolgu Yok dolgu tiplerinden birini atamanız gerekir.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kalıp Araçları - Kapatma Yüzeyleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.