İçindekiler'i Gizle

Çıkarım

Çıkarım çizgileri, çizim objelerinin birbirlerini nasıl etkilediğini grafik olarak görüntülemek için imleçler, Çizim Yakalamaları ve ilişkilerle birlikte çalışır.  

Çıkarım Çizgileri

Çıkarım çizgileri, siz çizim yaptıkça görünün noktalı çizgilerdir. İmleciniz orta noktalar gibi vurgulu kuyruklara yaklaştığında, çıkarım çizgileri varolan çizim objelerine göre size kılavuzluk yapar.

İmleçler

İmleç, imlecin bir geometrik ilişki'nin (örneğin bir kesişim) üzerinde bulunduğunu, hangi aracın (çizgi veya daire) etkin olduğunu ve ölçümlendirmeleri (bir yayın açısı ve yarıçapı) gösterir. İmleç yatay bir ilişki gibi bir ilişki görüntülerse, ilişki objeye otomatik olarak eklenir.

İlişkiler, Yakalamayı etkinleştir temizlenmişse görüntülenmez. Yakalamayı etkinleştir'i temizlerseniz, Otomatik İlişkiler de temizlenir.

Çizim Yakalamaları

Çizim Yakalamaları varsayılan olarak açıktır. Siz çizim yaptıkça, Çizim Yakalamaları simgeleri görüntülenir. Çizim Yakalamalarını temizlemek için, Araçlar, Seçenekler, Sistem Seçenekleri, İlişkiler/Yakalamalar'a tıklayın ve Yakalamayı etkinleştir'i temizleyin.

Yakalamayı etkinleştir temizlenmiş olsa bile, tek tek Çizim Yakalamalarını görüntülemek için Hızlı Yakalamalar'ı kullanabilirsiniz. Hızlı Yakalamalar, geçerli çizim aracı etkinken tek bir belirli işleme odaklanır. Hızlı Yakalamaları kullanmak için etkin bir çizime sağ tıklayın, Hızlı Yakalamalar'ı seçin ve uygun Çizim Yakalaması'nı seçin.

İlişkiler

Çizim Yakalamalarına ek olarak, çizim objeleri arasındaki ilişkileri temsil eden simgeleri görüntüleyebilirsiniz. Siz çizim yaptıkça, objeler Çizim Yakalamalarını temsil eden simgeler görüntüler; bir çizim objesinin bittiğini belirtmek için tıkladığınızda, ilişkiler görüntülenir. İlişkileri görüntülemek için, Görünüm, Çizim İlişkileri'ni seçin.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Çıkarım
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.