İçindekiler'i Gizle

Otomatik Yakalamalar

Otomatik yakalamalar, Çizim Yakalamaları'nın anlık, tek bir işlemidir. Herhangi bir çizim objesini (örneğin bir çizgiyi) baştan sona çizmek tek bir işlemdir.

Belirli bir Otomatik Yakalama'nın seçilmesi, diğer Çizim Yakalamaları'nı filtreleyip dışarıda bırakarak, belirli bir işleve odaklanmanızı sağlar. Otomatik Yakalamalarla şunları yapabilirsiniz:

  • Etkin bir çizimde herhangi bir çizim aracını kullanarak bir Otomatik Yakalama seçmek.

Yakalamayı etkinleştir etkin olmasa veya Çizim Yakalama Seçenekler, Sistem Seçenekleri, İlişkiler/Yakalamalar altında seçilmemiş olsa da Otomatik Yakalamaları etkinleştirebilirsiniz.

  • Aynı çizim objesinin birden çok örneği için yakalama işlevini almak veya farklı bir Otomatik Yakalama seçene kadar korumak amacıyla araç çubuğundaki Otomatik Yakalama'ya çift tıklayın.

Tıkla-sürükle çizim yöntemini kullanıyorsanız, Otomatik Yakalama araç çubuğundan Otomatik Yakalama seçemezsiniz, çünkü bu işlem imlecin serbest bırakılmasını gerektirir. Tıkla-tıkla çizim yöntemini kullanıyorsanız, araç çubuğundan bir otomatik yakalama seçebilirsiniz ve o yakalamayı çizim objesine uygulayabilirsiniz.

Otomatik Yakalamaları kontrol etmek için:

  1. Etkin bir çizimde, herhangi bir çizim aracı seçiliyken şunlardan birini yapın:

  • Menü. Araçlar, İlişkiler, Otomatik Yakalamalar'a tıklayın.

  • Kısayol menüsü. Sağ tıklayın, Otomatik Yakalamalar'ı seçin.

  • Araç Çubuğu. Otomatik Yakalama araç çubuğunu görüntüleyin.

  1. Odağı değiştirmek için uygun Otomatik Yakalama'yı seçin.

Sistem Seçenekleri, İlişkiler/Yakalamalar'ı seçmek için, bir çizimde sağ tıklayın, İlişki/Yakalama Seçenekleri'ni seçin.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Otomatik Yakalamalar
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.