Skrýt obsah

PropertyManager Intenzita osvětlení nálepky

PropertyManager Intenzita osvětlení nálepky nastavuje vlastnosti osvětlení nálepky.

Tento PropertyManager se zobrazí, pokud v modelu použijete nálepku. V PropertyManager Nálepky klepněte na záložku Intenzita osvětlení.

Intenzita osvětlení

  Dynamická nápověda Zobrazí místní popisy nástrojů pro každou vlastnost.
  Použít standardní vzhled Použije nastavení intenzity osvělení ze vzhledu na nálepku. Když je výběr této možnosti zrušen, bude osvětlení nálepky nastaveno přímo a zbývající možnosti v PropertyManageru budou aktivovány.
  Velikost difúze: Ovládá intenzitu světla na povrchu. Povrch je světlejší při vyšší hodnotě.
  Velikost zrcadlení Ovládá intenzitu zvýraznění tak, že mění svítivost povrchu. Nižší hodnota snižuje zvýraznění. Závislosti: Rozptyl lesku musí být větší než 0. Alespoň jedno směrové, bodové nebo kuželové světlo musí osvětlovat model a musí být povoleno ve PhotoView.
  Lesklá barva Ovládá barvu odražených světel na lesklé součásti. Poklepáním vyberete barvu. Závislosti: Rozptyl lesku a Množství lesku musí být větší než 0. Alespoň jedno směrové, bodové nebo kuželové světlo musí osvětlovat model a musí být povoleno ve PhotoView.
  Rozptyl lesku Ovládá rozmazanost odrazů na povrchu, podle které povrch vypadá spíše hrubě nebo spíše hladce. Vyšší hodnoty způsobují větší a měkčí zvýraznění. Závislosti: Rozptyl lesku musí být větší než 0. Lesklá barva nesmí být černá. Alespoň jedno směrové, bodové nebo kuželové světlo musí osvětlovat model a musí být povoleno ve PhotoView. Jsou-li Rozmazané odrazy zakázány, jsou ovlivněny jen odrazy fyzických světel. Jsou-li Rozmazané odrazy povoleny, jsou zahrnuty i odrazy prostředí a vlastní odrazy.
  Množství odrazů Ovládá odrazivost povrchu v rozsahu od 0 do 1. Pokud je hodnota 0, nejsou vidět žádné odrazy. Pokud je nastaveno na 1, povrch simuluje dokonalé zrcadlo.
  Rozmazané odrazy Umožňuje rozmazání odrazů na povrchu. Úroveň rozmazání je ovládána Rozptylem lesku. Když je Rozptyl lesku neexistuje žádné rozmazání. Závislosti: Rozptyl lesku a Množství lesku musí být větší než 0.
  Průhlednost: Ovládá míru průchodnosti světla povrchem. Nízké hodnoty zvyšují nepropustnost; nulová hodnota představuje kompletní nepropustnost. Vyšší hodnoty zvyšují průhlednost; hodnota 100 představuje úplnou průhlednost.

Intenzita osvětlení PhotoView

Tyto možností jsou k dispozici, pokud je aktivován doplňkový modul PhotoView 360.

  Koeficient refrakce

Dostupné, pokud je Průhlednost větší než 0. Určuje jak daleko dojde k lomení paprsku světla, když pronikne materiálem.

Vyšší hodnota zvyšuje deformování lomených položek. Nastavte na 1.0, chcete-li simulovat světlo procházející vakuem; paprsky se nelomí. Hodnota 1,333 simuluje deformaci způsobenou světlem procházejícím vodou, za předpokladu, že povrch je alespoň trochu průhledný.

  Drsnost lomu: Dostupné, pokud je Průhlednost větší než 0. Určuje úroveň neostrosti položek zobrazovaných přes plochu. Nastavte hodnotu na nulu, chcete-li zakázat tento efekt. Zvýšením hodnoty můžete simulovat mléčné sklo, kde položky blízko povrchu jsou jasnější a položky dále od povrchu mají měkké hrany a detaily.
  Intenzita světla Ovládá jas vyzařovaný povrchem. Vyšší hodnoty zvyšují jas.
  Oboustranná
V některých případech mohou oboustranné plochy způsobit chyby vykreslování. Používejte tuto možnost s opatrností.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager Intenzita osvětlení nálepky
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.