Skrýt obsah

PropertyManager Analýza podříznutí

Nastavte parametry analýzy a nastavení barev, aby bylo možné identifikovat a vizualizovat zachycené oblasti na dílech z forem, které zabraňují uvolnění daného dílu z formy.

Pro provedení analýzy klepněte na nástroj Analýza podříznutí (panel nástrojů Zobrazení) nebo na Zobrazit > Zobrazení > Analýza podříznutí.

Poté, co zavřete PropertyManager, zůstanou výsledky analýzy viditelné v grafické ploše a aktualizují se v reálném čase, když změníte geometrii dílu.

Chcete-li upravit parametry a nastavení analýzy, klepněte na Zobrazit > Změnit > Analýza podříznutí.

Chcete-li analýzu vypnout, klepněte na Analýza podříznutí (panel nástrojů Zobrazení) nebo na Zobrazit > Zobrazení > Analýza podříznutí.

Parametry analýzy

Objemové tělo (Pouze u vícetělových dílů.) Vyberte tělo k analýze.
  Směr otevření (Není nutné, pokud vyberete Dělící křivku níže.) Vyberte rovinnou plochu, lineární hranu nebo osu a definujte směr rýsování nebo vyberte Zadání souřadnic a nastavte podmínky pro osy X, Y a Z. Chcete-li obrátit směr otevření, klepněte na Obrátit směr nebo na ovladače v grafické ploše. Dojde k obrácení směru otevření, čímž se změní i způsob, jak jsou plochy prezentovány ve výsledcích (jako Směr1 či Směr2).
Dělicí křivka Plochy nad dělící křivkou jsou ohodnoceny, čímž se určí, zda jsou viditelné z pohledu nad dělící křivkou. Plochy pod dělící křivkou jsou ohodnoceny, čímž se určí, zda jsou viditelné z pohledu pod dělící křivkou. Tím se určí poklesy ve stěně dílu, který vyžaduje boční jádro a také vám pomůže určit úseky dělící čáry, které můžete upravit, tak aby se předešlo nutnosti pro boční jádra.
  Triáda přizpůsobení Triáda manipuluje směrem otevření, abyste mohli vizualizovat cesty, jimž se vyhnout, nebo minimalizovat problémy s oblastmi podříznutí. Když přetáhnete kruhy triády v grafické ploše, změní se směr otevření, barvy ploch se dynamicky aktualizují a ve správci PropertyManager se objeví následující hodnoty jen pro čtení:
  • Úhel s osou X
  • Úhel s osou Y
  • Úhel s osou Z
  Zvýraznit uzavřené oblasti U ploch, které jsou uzavřené jenom částečně, budou při analýze identifikovány oblasti plochy, které jsou uzavřené a oblasti, které uzavřené nejsou. Pokud tato možnost není zaškrtnuta, analýza identifikuje celou plochu jako uzavřenou.

Podříznuté plochy

Plochy v různých skupinách jsou zvýrazněny různými barvami v grafické ploše. Výsledky se aktualizují v reálném čase, když změníte směr otevření.

  Podříznutí směrem č.1 Plochy, které nejsou viditelné ze směru nad dělící křivkou.
  Podříznutí směrem č.2 Plochy, které nejsou viditelné ze směru pod dělící křivkou.
  Podřezané uzavřené Plochy nejsou viditelné ze směru pod ani nad dělící křivkou.
  Podřezané kombinované Plochy s podříznutími v obou směrech.
  Žádné podříznutí  
Skrýt/Zobrazit Klepnutím skryjete nebo zobrazíte všechny plochy v dané kategorii.
  Upravit barvu Klepnutím změníte barvu asociovanou s kategorií.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   PropertyManager Analýza podříznutí
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.