Skrýt obsah

Kosmetické závity

Kosmetické závity popisují atributy specifické díry, takže nemusíte do modelu přidávat závity. Kosmetický závit představuje vnitřní průměr závitu výstupku nebo vnější průměr závitu díry a může obsahovat i popis díry ve výkresech.

cosmetic_thread_ex.gif drw_Cosmetic_Thread_Shaded.gif
cosmetic_thread.gif
Vlastnosti kosmetického závitu zahrnují:
  • Závity můžete znázornit v dílu, sestavě nebo výkresu a můžete k nim připojit poznámku s popisem závitu ve výkresech. Kosmetické závity můžete přidat i ke kuželovým dírám. Nekončí-li kuželový závit na rovné ploše, je zakřivenou plochou oříznut.
  • Kosmetický závit se od ostatních popisů liší tím, že je absorbovaným prvkem toho prvku, k němuž je připojen. Kosmetický závit1FM_Cosmetic_Thread.gif se ve stromu FeatureManager nachází pod prvkem Díra společně se skicami použitými při vytváření dané díry.
  • Je-li ukazatel umístěn nad kosmetickým závitem, změní se na Pointer_cosmetic_thread.gif.
  • Kosmetické závity se v dokumentech dílů vkládají do pohledů výkresů automaticky. Do dokumentu výkresu se vkládá také popis závitu, pokud se dokument výkresu řídí normou ANSI. (Popisy závitů vložíte ve správci PropertyManager Kosmetický závit, ale zobrazují se pouze v dokumentech výkresu.) Popisy závitů se v normách ISO, JIS a dalších nepoužívají, můžete je však zobrazit pomocí položky Vložit popis v místní nabídce (viz další odstavec). Chcete-li do výkresů vložit kosmetické závity z dokumentů sestavy, klepněte na položku nabídky Vložit > Popis modelu a poté na možnost Kosmetický závit PM_cosmetic_thread.gif.
  • Ve výkresech se v místní nabídce objeví Vložit popis. Je-li popis kosmetického závitu v dílu nebo sestavě definován, ale není ve výkresu vidět, můžete si jej právě pomocí této volby zobrazit. Odkazová čára se standardně připojuje k závitu. Popis má podobu poznámky.
  • Přidáváte-li kosmetický závit při práci v pohledu výkresu, díl nebo sestava se aktualizuje a prvek Kosmetický závit se v nich objeví.
  • Kótovat můžete kruhové kosmetické závity i lineární kótu stran ve výkresech. Kosmetické závity není možné kótovat v dokumentech dílů nebo sestav.
  • Viditelnost kosmetických závitů se řídí viditelností rodičovského prvku. Když změníte režim zobrazení, přidáte prvky do seznamu Zobrazit skryté hrany nebo skryjete součást, viditelnost kosmetického závitu se automaticky změní.
  • Lze nastavit možnost Vysoce přesné kosmetické závity pro kontrolu všech kosmetických závitů a určení, zda je zobrazit nebo skrýt.
  • Na kosmetické závity v poli můžete odkazovat.
  • Pro díry s rovným nebo zkoseným závitem můžete přidávat kosmetické závity prostřednictvím Průvodce dírami.
    U závitových děr s kosmetickými závity vytvořenými v Průvodci dírami je průměrem díry průměr závitníku. U závitových děr bez kosmetických závitů je průměrem díry vnější průměr závitu.
  • Chcete-li nastavit stínované zobrazení kosmetických závitů, klepněte na položku MožnostiTool_Options_Standard.gif. Na záložce Vlastnosti dokumentu vyberte Detailování. V položce Filtr zobrazení vyberte Stínované kosmetické závity.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Kosmetické závity
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.