Skrýt obsah

Styl

Pro kóty a různé popisy (Poznámky, Značky geometrické tolerance, Značky opracování povrchu a Značky svaru) můžete definovat styly, podobně jako v textových editorech upravujete styly odstavců. Pokud používáte styly na popisy, můžete vícekrát zvolit často používané značky.

Se styly můžete provádět následující operace:
  • Uložit kótu nebo vlastnost popisu jako část stylu.
  • Pojmenovat styly tak, aby na ně bylo možné odkazovat.
  • Použít styly na více kót nebo popisů najednou.
  • Přidávat, aktualizovat a odstraňovat styly.
  • Ukládat a zavádět styly. Můžete také zavádět styly uložené v jiných dokumentech a nacházející se v jiných složkách.
  • Používejte styly globálně prostřednictvím Knihovny návrhů.
Některé funkce stylů zahrnují:
  • Při vkládání popisu můžete předběžně vybrat položku, která používá styl – ten pak bude nastaven jako výchozí pro novou položku. Klepnete-li si nejprve na umístění, pro nové položky se nepoužije žádný styl.
  • Styly nelze aplikovat na kóty vytvořené pomocí Popisů děr.
  • Vložíte-li do výkresu kóty z dílu nebo sestavy pomocí funkce Vložit položky modelu, budou styly kót náležet do původního modelu a vloženým kótám nelze přiřadit styly ýkresu. Místo toho můžete styly dílu nebo sestavy načíst do výkresu. V tomto případě změny provedené ve stylech výkresu se také zkopírují do stylů v dokumentu dílu nebo sestavy.
  • Do výkresů můžete zavést styly dílu nebo sestavy. Provedením změn ve stylech výkresu se změní také styly v dokumentu dílu nebo sestavy.
Přípony stylů:
Kóty .sldstl
Poznámky .sldnotestl
Značky geometrické tolerance .sldgtolstl
Značky opracování povrchu .sldsfstl
Značky svaru .sldweldstl

Přípona souboru .sldfvt je také podporována styly.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Styl
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.