Skrýt obsah

Popis modelu

Pomocí této funkce si můžete vložit kóty, popisy a referenční geometrii z dokumentu modelu (dílu nebo sestavy) do výkresu.

Můžete vkládat položky do vybraného prvku, součásti sestavy, prvku sestavy, pohledu výkresu nebo do všech pohledů. Při vkládání položek do všech pohledů výkresu se kóty a popisy objeví v nejvhodnějším pohledu. Prvky, které se vyskytují v částečných pohledech, jako je například detailní pohled nebo pohled řezu, jsou okótovány nejprve v těchto pohledech.

Chcete-li vložit položky modelu do zjednodušeného výkresu, musí být pohled výkresu vyřešený.

Můžete také použít ukazatel skrýt/zobrazit pointer_mouse_pan_hide_show.png, když je správce PropertyManager aktivní. Levé tlačítko myši přesouvá položky a pravé tlačítko skrývá/zobrazuje položky. Když je zobrazen PropertyManager Položky modelu, jsou skryté položky modelu šedé.

S položkami modelu můžete provádět tyto úkony:
Odstranit K odstranění položek modelu se používá klávesa Delete.
Přetáhnout K přetažení položek modelu do jiného pohledu výkresu se používá klávesa Shift.
Kopírovat Slouží ke kopírování položek modelu do jiného pohledu výkresu pomocí klávesy Ctrl.

Vkládání položek modelu

Vložení existujících položek modelu do výkresu:

  1. Klepněte na Položky modelu Tool_Model_Items_Annotation.gif (panel nástrojů pro popisy) nebo na Vložit > Položky modelu.

    Můžete také předem vybrat pohledy, prvky nebo součásti, do kterých chcete vložit položky modelu. Prvky nebo součásti lze vybrat ve stromu FeatureManager, nebo na grafické ploše.

  2. Možnosti nastavte ve správci PropertyManager Položky modelu.

    Do vyčleněných skic modelů se vkládají kóty jen tehdy, když je skica ve výkresu viditelná. Chcete-li vložit kóty do neabsorbované skici, klepněte před vložením těchto kót pravým tlačítkem na skicu ve stromu FeatureManager a vyberte Zobrazit. Kóty, které patří k neabsorbované skice, se zobrazí nebo skryjí podle toho, zda je u nich použito Zobrazit nebo Skrýt.

  3. Klepněte na PM_OK.gif.
Při vkládání kót může software zobrazit doporučení. Pokud již byly do pohledu vloženy všechny kóty, software navrhne jiný pohled, je-li to možné. Software vám oznámí, pokud již nelze vložit další kóty.

Pomocí této funkce si můžete přepnout viditelnost jednotlivých prvků referenční geometrie. Pravým tlačítkem klepněte na položku a vyberte Skrýt nebo Zobrazit.

Importované popisy se zobrazí s výchozí barvou danou nastavením možnosti Importované popisy; referenční popisy (přidané do výkresu) se zobrazí s výchozí barvou danou nastavením možnosti Neimportované popisy. Tyto barvy se specifikují v nabídce Nástroje > Možnosti > Možnosti systému > Barvy .



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Popis modelu
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.