Skrýt obsah

Kusovník – Upravit text

Vztahuje se ke kusovníku založenému na aplikaci Excel.

Úprava textu v kusovníku:

  1. Poklepejte na kusovník nebo v něm klepněte pravým tlačítkem a vyberte Upravit.

    Je-li kusovník aktivní, je zobrazen se záhlavími řádků a sloupců. Panely nástrojů SolidWorks jsou nahrazeny panely nástrojů pro aplikaci Excel.

  2. Upravte list podle potřeby s využitím funkcí aplikace Excel. Můžete provádět následující druhy úprav:
    • Upravte buňky ve sloupci Položka č. nebo ve sloupci POPIS. Než upravíte sloupec Položka č., musíte zrušit výběr políčka Čísla řádků následují pořadí sestavy na záložce Ovládání v dialogovém okně Vlastnosti kusovníku.
    • Upravíte-li text v jakémkoliv sloupci, tyto změny se při další aktualizaci kusovníku ztratí.
    • Chcete-li upravit propojené vlastnosti, nesmí být vybrána možnost Automatická aktualizace kusovníku v nabídce Nástroje > Možnosti > Vlastnosti dokumentu > Tabulky > Kusovník . Je-li tato možnost vybrána, změní se při obnově výkresu hodnoty propojených vlastností zpět na hodnoty uvedené v dialogovém okně Souhrnné informace.
    • Přejmenujte záhlaví sloupců. Zadejte nový text do buňky záhlaví nebo do Řádku vzorců. Neupravujte text v Poli pro název.
      Sloupec Č. DÍLU nelze odstranit.
    • Vložte sloupce před buňku označenou jako $$END, a řádky. Do tabulky můžete vložit i řádky pro hromadné položky, jako jsou oleje nebo lepidla.
    • Můžete změnit pořadí sloupců. Vyjměte a vložte ostatní sloupce až budou uspořádány dle potřeby.
    • Sloupce lze skrýt. Pravým tlačítkem klepněte na buňku s písmenem v horní části sloupce a vyberte Skrýt. Obsahuje-li kusovník sloupec, který nechcete zobrazit, nevymazávejte jej; raději jej skryjte, aby tabulka nebyla poškozena.
    • Řádky můžete také skrýt. Pravým tlačítkem klepněte na očíslovanou buňku na levé straně řádku a vyberte Skrýt. Dosáhnete stejného účinku, jako když zrušíte zaškrtnutí položky na záložce Obsah dialogového okna Vlastnosti kusovníku.
    • Záhlaví řádku nemůžete ani skrýt, ani vymazat.
    • Změňte zarovnání textu (doleva, doprava, na střed).
    • Přizpůsobte šířku sloupce nebo výšku řádku.
    • Změňte písmo textu.
    • Některé úpravy se dají provádět v celém řádku nebo sloupci v tabulce. Chcete-li vybrat celý řádek, klepněte na očíslovanou buňku na levé straně řádku. Chcete-li vybrat celý sloupec, klepněte na buňku s písmenem v horní části sloupce.
      Kusovník nepodporuje následující typy formátování buněk: stínování buněk (barvy a vzory), okraje, orientaci textu (text v úhlu), zalamování textu.
  3. Pro návrat k výkresu klepněte mimo list.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Kusovník – Upravit text
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.