Skrýt obsah

Úprava struktury sestavy

Úprava struktury sestavy:

  1. Klepněte na Nástroje > Přebudovat součásti.
  2. Ve stromu FeatureManager nebo v grafické ploše vyberte součásti, které chcete přesunout. Vybrané součásti jsou uvedeny v políčku Součásti k přesunu.

    Všechny součásti vybrané pro samostatnou operaci musí být na stejné úrovni v rodičovské sestavě

  3. Klepněte na políčko Cílová sestava, poté klepněte na příslušnou ikonu sestavy ve stromu FeatureManager.

    Budou-li v důsledku přesunu některé součásti či prvky vymazány, objeví se dialogové okno se seznamem prvků, kterých se tento krok týká. Více informací najdete v sekci Výsledky úprav struktury sestavy.

  4. Klepněte na Přesunout.

    Ikony součásti se objeví na konci sekce součástí v cílové sestavě.

Úpravy struktury sestavy přetažením součástí

Postup přebudování součástí v podsestavách jejich přetažením:

  • Vezměte ikonu součásti ve stromu FeatureManager a přetáhněte ji na ikonu cílové sestavy (buď sestavy nejvyšší úrovně, nebo podsestavy na libovolné úrovni hierarchie).

    Pokud si cílovou sestavu rozbalíte, můžete také přetáhnout ikonu do sekce součástí cílové sestavy. Při přetahování dávejte pozor, kdy se objeví ukazatel .
    Chcete-li přesunout více součástí najednou, držte při výběru ikon klávesu Ctrl. Všechny součásti vybrané pro přesun musí být na stejné úrovni samostatné sestavy.

    Budou-li v důsledku přesunu některé součásti či prvky vymazány, objeví se dialogové okno Úprava struktury sestavy se seznamem prvků, kterých se tento krok týká.

    Pokud odstraňujete poslední součást podsestavy, zůstane ve stromu FeatureManager prázdná podsestava. Chcete-li přesunout poslední součást o úroveň výše a zároveň odstranit prázdnou podsestavu, proveďte raději rozpuštění podsestavy.

Změna pořadí součástí

Pořadí součástí v rámci jedné úrovně hierarchie sestavy si můžete změnit.

Součásti sestavy se ve stromu FeatureManager standardně zobrazují ve stejném pořadí, v jakém byly vloženy. Stejné pořadí se použije i pro kusovník ve výkresu sestavy. Prostřednictvím změn pořadí v sestavě si tak můžete měnit pořadí součástí v kusovníku.

Změna pořadí součástí:

  • Změny pořadí docílíte přetažením ikon ve stromu FeatureManager myší. Součást se umístí pod ikonu, na kterou ji přetáhnete (zvýrazněná ikona). Dávejte pozor, kdy se objeví ukazatel .

    Změny pořadí docílíte přetažením ikon ve stromu FeatureManager myší. Součást se umístí pod ikonu, na kterou ji přetáhnete (zvýrazněná ikona). Dávejte pozor, kdy se objeví ukazatel .

    Chcete-li umístit součást přímo pod podsestavu, stiskněte Alt. Tím změníte operaci přebudování (s kurzorem ) na změnu pořadí.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Úprava struktury sestavy
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.