Skrýt obsah

Flexibilní podsestavy

Každá nově vytvořená podsestava je fixní. V rámci sestavy rodiče, podsestava se chová jako samostatná jednotka a její součásti se vzájemně nepohybují. Podsestavy však můžete změnit na flexibilní. V takovém případě je možné pohybovat jednotlivými součástmi podsestavy v rodičovské sestavě.

Tuto funkci můžete využít například tehdy, když musíte přesunout součásti podsestavy pístu do sestavy motoru. Můžete přesouvat jednotlivé součásti pístu, přičemž seskupení je stále podsestavou.

Upozornění ohledně flexibilních podsestav:

Vazby Vazby ve flexibilní podsestavě se řeší současně s vazbami rodičovské sestavy. Přesun nebo otočení součásti podsestavy proto nijak nenaruší vazby v podsestavě nebo rodičovské sestavě. Součást se pohybuje jen v rámci svých stupňů volnosti daných vazbami.
Opakované instance Do jedné konfigurace rodičovské sestavy je možné vložit více instancí podsestavy. Některé instance můžete nastavit jako pevné a další jako flexibilní, přičemž odlišné instance mohou mít různá umístění součástí podsestavy.

Změna podsestavy na flexibilní

Změna podsestavy na flexibilní:

  1. Pravým tlačítkem klepněte na podsestavu ve stromu FeatureManager a vyberte Vlastnosti součásti.
  2. V části Vyřešit jako, vyberte možnost Flexibilní a klepněte na tlačítko OK.

    Flexibilní – tato možnost není dostupná u zjednodušených podsestav.

    Ve stromu FeatureManager se ikona změní na a tímto naznačí, že podsestava je flexibilní.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Flexibilní podsestavy
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.