Güvenlik Faktörü Denetimi

Bir hasar kriterine dayalı olarak modelinizin her düğümündeki güvenlik faktörünü değerlendirmek için Güvenlik Faktörü Sihirbazı'nı kullanın.

Modelin bütünündeki güvenlik faktörü dağılımını grafiklendirebilir ya da tasarımın zayıf alanlarını saptamak için modelin sadece belirtilen bir değerden daha düşük bir güvenlik faktörüne sahip bölgelerini grafiklendirebilirsiniz.

FOS değeri 1'in altında olan bölgeler kırmızı renkle gösterilir (güvenli olmayan bölgeler). Mavi bölgeler güvenli bölgeleri gösterir. FOS dağılımı

Bir bölgedeki yüksek güvenlik faktörü değerleri, bu bölgede malzeme tasarrufu yapabileceğinizi belirtir. Birçok kod 1,5 ile 3,0 arasında bir minimum güvenlik faktörü gerektirir.

  • Bir konumda 1,0'ın altında olan bir güvenlik faktörü değeri, bu konumdaki malzemenin hasarlı olduğunu belirtir.
  • Bir konumda 1,0'a eşit olan bir güvenlik faktörü değeri, bu konumdaki malzemede hasar meydana gelmeye başladığını belirtir.
  • Bir konumda 1,0'ın üzerinde olan bir güvenlik faktörü değeri, bu konumdaki malzemenin güvende olduğunu belirtir.
  • Geçerli yüklerin sonuç güvenlik faktörü ile çarpımına eşit yeni yükler uygularsanız ve gerilimler/gerinimlerin doğrusal aralıkta kaldığı varsayılırsa bir konumdaki malzemede hasar meydana gelmeye başlar.