Zjednodušení odhadu nákladů

Můžete vytvořit odhad nákladů na obráběné díly, kdy se zvolená šablona použije pouze pro výběr materiálu.

Ke zjednodušení odhadu nákladů vyberte následující možnosti obrábění v dialogu Možnosti nástroje Costing a vypočítejte náklady odebraného materiálu:

Použít nastavitelné rozpoznávání objemových prvků

Při použití na materiál, který bude odebrán z obráběného dílu, specifikuje, že objemové prvky určují množství odebraného materiálu.

Náklady na objem odstraněny

Umožňuje přiřadit pevné náklady na jednotku objemu odstraněného materiálu namísto počítání nákladů podle velikosti nástrojů a rychlosti odstraňování materiálu.

Potlačit nastavení šablony pro povrchovou úpravu na základě odsazení

Vypočítá náklady na jednotku objemu pro poloobrobení a koncovou úpravu, které jsou založené na hodnotě vzdálenosti odsazení namísto dat šablony. Hodnota vzdálenosti odsazení je vzdálenost odsazení operace od obráběného povrchu.

Postup nastavení možností pro zjednodušený odhad nákladů u dílu:

  1. Klepněte na Costing tool_costing_tools.gif (panel nástrojů Nástroje nebo záložka Vyhodnotit ve správci CommandManager) nebo na Nástroje > Aplikace SOLIDWORKS > Costing.
  2. V podoknu úloh Costing klepněte na Možnosti nástroje Costing CostingOptions_up.png (levý horní roh).
  3. Zvolte záložku Přepsané šablony.
  4. Vyberte následující:
    1. Pod položkou Zpracování odstraněného materiálu vyberte možnost Použít nastavitelné rozpoznávání objemových prvků.
    2. V části Výpočet objemového prvku vyberte Náklady na odstraněný objem a zadejte hodnoty nákladů pro Zdrsňování, Poloobrábění a Koncovou úpravu.
    3. Pod Dokončit zpracování můžete vybrat Přepsat nastavení šablon pro koncovou úpravu založenou na odsazení a zadat hodnoty pro PoloobráběníKoncovou úpravu.
  5. Nastavte ostatní možnosti a dvakrát klepněte na tlačítko OK.