Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Collapse SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Kenar Kaynağı Bağlantı Elemanı PropertyManager'ı

Kenar kaynağı bağlantı elemanı, iki metal bileşeni birbirine bağlamak için gerek duyulan kaynağın doğru boyutunu tahmin eder.

Program kaynak birleşme yeri boyunca her mesh düğümü konumundaki doğru kaynak boyutunu hesaplar. Kaynak hesaplamalarını gerçekleştirmek için Amerikan veya Avrupa Kaynak Standardı'nı seçin.

Kenar Kaynağı Bağlantı Elemanı, SOLIDWORKS Simulation Professional ve SOLIDWORKS Simulation Premium'da mevcuttur.

Kenar Kaynağı Bağlantı Elemanı kompozit kabuklar için kullanılmaz.

Bu PropertyManager'ı görüntülemek için:

Bir statik Simülasyon etüdü oluşturun. Bağlantılar öğesine sağ tıklayın ve Kenar Kaynağı öğesini seçin.

Kaynak Tipi

Tip  
Kaynak tipini seçer.
  • Radyus, Çift Taraflıds_fillet_weld.png
  • Radyus, Tek Taraflı
  • Oluk, Çift Taraflı
  • Oluk, Tek Taraflı
Yüz Seti 1 select_face_planar.png Bir kabuğun veya sac levha gövdenin yüzünü seçer. Seçilen yüz sonlandırılan parçaya aittir.
Yüz Seti 2 select_face_planar.png Bir kabuğun, sav levha ya da katı gövdenin yüzünü seçer.
Radyus kaynakları için Set 1 ve 2'nin seçilen yüzleri birbirine dik açılıdır. Oluk kaynakları için seçilen yüzler paraleldir.
Kesişen Kenarlar Kaynağı uygulamak için Set 1 ve 2'nin seçilen yüzleri arasındaki bitişik kenarları otomatik olarak seçer. Bitişik olmayan kenarları da seçebilirsiniz. Seçilen kenarlar sonlandırılan parçaya aittir.
Kaynak Oryantasyonu   Sadece tek taraflı kaynaklarda kullanılabilir. Kabuk yüzeyi hizalamasına göre kaynağın konumunu sağlar. Grafik alanındaki kırmızı ok, kaynak oryantasyonunu gösterir.
Kaynak Taraf 1'de Kaynağı kabuğun üst yüzeyine konumlandırır.
Kaynak Taraf 2'de Kaynağı kabuğun alt yüzeyine konumlandırır.
Eklem yükünün asimetrisi nedeniyle oluşan bükme momentini dahil et

Eksantrik bükme momenti açıklaması için buraya tıklayın.

Kabuk yüzeyi hizalaması, yerel kaynak eklemi koordinat sisteminin yönünü ve kenar kaynağı sonuçlarının yorumlanmasını kontrol eder. Bkz. Kenar Kaynağı Tanımları.

Kaynak Boyutlandırma

Kaynak boyutu hesaplamalarını gerçekleştirmek için Amerikan Standardı (Amerikan Kaynak Standardı D1.1 ve D1.2) veya Avrupa Standardı (Eurocode 3: Çelik yapıların tasarımı, Bölüm 1.8: Eklemlerin tasarımı, Kısım 4.5) seçeneğini belirleyin.

Amerikan Standardı  
Elektrot Elektrodun malzemesini ayarlar. Listede olmayan bir malzemeyi tanımlamak için Özel Çelik veya Özel Alüminyum öğesini seçin.
Kaynak Mukavemeti Seçili elektrot malzemesinin nihai yırtılma mukavemetini görüntüler. Bir Özel Çelik veya Özel Alüminyum için kaynak boğazının doğru nihai yırtılma mukavemetini girin.
Güvenlik Faktörü Kaynağın nihai yırtılma mukavemetini verilen güvenlik faktörü oranında azaltır.
Elektrot malzemesinin izin verilen yırtılma mukavemeti şu şekilde hesaplanır: Nihai yırtılma mukavemeti / güvenlik faktörü. Özel kurallarla düzenlenen mühendislik projeleri, bu kaynaklarda belirtilen minimum ve standart değerlere bağlı kalmalıdır.

Otomotiv Kaldırma Araçları İçin Amerikan Ulusal Standardı

Kaynağın nihai yırtılma mukavemetini varsayılan güvenlik faktörü 3 oranında azaltır (ANSI/ALI B153.1-90).

Gelişmiş Kaldırma Cihazları

Kaynağın nihai yırtılma mukavemetini varsayılan güvenlik faktörü 5 oranında azaltır (ANSI/ASME B30.20).

Tahmini kaynak boyutu Programın kaynak bağlantı elemanı için doğru boyutu hesaplamasına izin verir. Program bu kutudaki kaynak boyutu değerini, doğru kaynak boyutuyla karşılaştırır ve sonuçları Kaynak Denetleme Grafiği öğesinde görüntüler. Tek taraflı kaynaklar için program, kabuğun en zayıf davranışa sahip tarafındaki konumlarını göz önünde bulundurur.
Avrupa Standardı  
Zayıf birleştirilmiş parçanın malzemesi Kenar kaynağıyla birleştirilmiş daha zayıf olan parçayı seçin. Daha zayıf olan parça daha az malzeme çekme mukavemetine sahiptir. Özel bir malzeme çekme mukavemeti yazmak için Özel'i seçin.
Nihai Çekme Mukavemeti Seçili malzemenin çekme mukavemetini görüntüler.
Kenar kaynağıyla birleştirilen gövdeler için Malzeme iletişim kutusunda malzemenin çekme mukavemetini tanımlamanız gerekir.
Korelasyon FaktörüW) Kaynak hesaplamaları için 0,8 ile 1,0 arasında bir korelasyon faktörü girin. Önerilen değerlerin listesi için bkz. Başvuru tablosu.
Kısmi Güvenlik FaktörüΜ) Eklemler için 1,0 ile 1,25 arasında bir güvenlik faktörü girin. Önerilen değerlerin listesi için bkz. Başvuru tablosu.
Tahmini kaynak boyutu Programın kaynak bağlantı elemanı için doğru boyutu hesaplamasına izin verir. Program bu kutudaki kaynak boyutu değerini, hesaplanan kaynak boyutuyla karşılaştırır ve sonuçları Kaynak Denetleme Grafiği öğesinde görüntüler. Tek taraflı kaynaklar için program, kabuğun en zayıf davranışa sahip tarafındaki konumlarını göz önünde bulundurur.

Sembol Ayarları

Rengi Düzenle   Kenar kaynağı sembolleri için renk paletinden bir renk seçer.
Sembol boyu Kenar kaynağı sembollerinin boyunu değiştirir.
Önizlemeyi göster   Kenar kaynağı sembollerinin görünümünü açar/kapatır.


Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kenar Kaynağı Bağlantı Elemanı PropertyManager'ı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.