Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Collapse SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Expand Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Harmonik - Gelişmiş Seçenekler

Tepkinin değerlendirileceği frekansları ayarlar.

Her frekans için nokta sayısı Her mod için tepkinin değerlendirileceği maksimum frekans noktası sayısını ayarlar. Toplam çözüm adımı sayısının limiti 15.000'dir.
Her frekansın etrafında bant genişliği R oranı, analizde göz önünde bulundurulan her doğal frekans etrafındaki çözüm frekansı noktalarının aralığını ayarlar.

Örneğin, i modunun Bi (R =1) tam aralığı aşağıda gösterildiği gibi (Fi - Fi-1)/2 öğesinden (Fi+1 - Fi)/2 öğesine kadar uzanır:

  • Analizde göz önünde bulundurulan her doğal frekansta bir çözüm frekans noktası kullanılır. İki ardışık mod birbirine çok yakınsa, yazılım Her frekans için nokta sayısı değerinden daha küçük sayıda nokta kullanır.
  • Birinci mod için Fi-1 öğesi 0 kabul edilir. Sonuncu mod için bant genişliğinin doğal frekans etrafında simetrik olduğu kabul edilir.
  • Harmonik Seçenekler sekmesinde belirtilen üst limit frekansı analizde göz önünde bulundurulan en yüksek doğal frekanstan daha büyükse, bu aralıktaki frekans noktalarını tanımlamak için Her frekans için nokta sayısı girdisi kullanılır.
İnterpolasyon

Logaritmik

Doğal frekans etrafındaki tepkiyi doğru olarak yakalamak için çözüm frekansı noktaları her doğal frekans etrafında logaritmik olarak toplanır. Çözüm frekansı noktaları, yukarıdaki şekilde pembe renkle gösterilmektedir.

Doğrusal

Çözüm frekansı noktaları bant genişliğine eşit olarak dağılır. Çözüm frekansı noktaları, yukarıdaki şekilde mavi renkle gösterilmektedir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Harmonik - Gelişmiş Seçenekler
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.