Expand GirişGiriş
Expand YönetimYönetim
Expand Kullanıcı ArayüzüKullanıcı Arayüzü
Expand SOLIDWORKS TemelleriSOLIDWORKS Temelleri
Expand 2B'den 3B'ye geçiş2B'den 3B'ye geçiş
Expand MontajlarMontajlar
Expand CircuitWorksCircuitWorks
Expand KonfigürasyonlarKonfigürasyonlar
Expand SOLIDWORKS CostingSOLIDWORKS Costing
Expand Design CheckerDesign Checker
Expand SOLIDWORKS'te Tasarım EtütleriSOLIDWORKS'te Tasarım Etütleri
Expand Detaylandırma ve Teknik ResimlerDetaylandırma ve Teknik Resimler
Expand DFMXpressDFMXpress
Expand DriveWorksXpressDriveWorksXpress
Expand FloXpressFloXpress
Expand SLDXML Veri DeğişimiSLDXML Veri Değişimi
Expand Al ve VerAl ve Ver
Expand Model GörünümüModel Görünümü
Expand Kalıp TasarımıKalıp Tasarımı
Expand Hareket EtütleriHareket Etütleri
Expand Parçalar ve UnsurlarParçalar ve Unsurlar
Expand TesisatTesisat
Expand Sac LevhaSac Levha
Expand SimülasyonSimülasyon
Expand SimulationXpressSimulationXpress
Expand ÇizmeÇizme
Expand Sustainability ÜrünleriSustainability Ürünleri
Expand SOLIDWORKS MBDSOLIDWORKS MBD
Expand SOLIDWORKS UtilitiesSOLIDWORKS Utilities
Expand ToleranslamakToleranslamak
Expand TolAnalystTolAnalyst
Expand ToolboxToolbox
Collapse Kaynaklı MontajlarKaynaklı Montajlar
Expand Workgroup PDMWorkgroup PDM
Expand Sorun GidermeSorun Giderme
Terimler
İçindekiler'i Gizle

Kaynak Parçası PropertyManager

Kaynak Parçası PropertyManager'ı, kaynak parçaları eklemenizi ve tanımlamanızı sağlar.

Bu PropertyManager'ı açmak için:

Bir parçada, Kaynak Parçası (Kaynaklı Montajlar araç çubuğu) veya Ekle > Kaynaklı Montajlar > Kaynak Parçası öğesine tıklayın. Bir montajda, Ekle > Montaj Unsuru > Kaynak Parçası öğesine tıklayın.

Kaynak Yolu

Akıllı Kaynak Seçme Aracı Yalnızca Kaynak Geometrisi seçeneğini belirlediğinizde kullanılabilir.

İmleci, bir kaynak parçasını uygulamak istediğiniz yüzlerin üzerinde sürüklemenizi sağlar.

  Yüzleri Seç Her benzersiz kaynak yolunu listeler. Kaynak yolu, kaynak parçasının modelin etrafında izlediği yoldur.

Bu kutuda bir kaynak yolu seçtiğinizde, kaynak yolunun grafik alanındaki önizlemesi renk değiştirir. Pembe renk, kaynak yolunun etkin olduğunu belirtir. Sarı renk, kaynak yolunun etkin olmadığını belirtir. PropertyManager'da yaptığınız değişiklikler etkin kaynak yoluna uygulanır.

  Yeni Kaynak Yolu Yeni bir kaynak yolu tanımlamanızı sağlar. Daha önce oluşturulmuş kaynak yolundan ayrık olan yeni bir kaynak yolu oluşturmak için Yeni Kaynak Yolu'na tıklayın. Yeni Kaynak Yolu'nı kullanıyorsanız, Yeni Kaynak Yolu'nu kullanmanız gerekmez.
Kaynak yolları iki gövde arasında desteklenir. Üç veya daha çok gövde veya tek bir gövdenin yüzleri arasında bir kaynak yolu tanımlayamazsınız.

Ayarlar

Ayarlar içerisindeki seçenekler her kaynak yolu için geçerlidir. Kaynak Yolu altında bir öğe seçtiğinizde, seçilen kaynak yolu için aşağıdaki seçenekleri değiştirebilirsiniz.

  Kaynak seçimi Kaynak parçasının uygulanmış olduğu yüzleri veya kenarları listeler.
  Kaynak Geometrisi Kaynak Başlangıcı ve Kaynak Bitişi olmak üzere kaynaklanacak yüzleri ve kenarları seçtiğiniz iki seçim kutusu sağlar.

Tek gövdeli ve çoklu gövdeli kaynakları belirlerken bu seçeneği kullanın.

Çoklu gövdeler için seçim kutularından biri birkaç seçim içerebilir, diğeri ise yalnızca bir seçim içermelidir.

Tek gövdeler için her seçim kutusu yalnızca bir seçim içerebilir.

SOLIDWORKS yazılımı, yaptığınız seçimler için kaynak yolunu hesaplar.

Kaynak Başlangıcı Kaynaklanacak bir tek gövdeden yüzleri ve kenarları seçmenizi sağlar.

Seçilen bir yüz, seçilen başka bir yüzle sürekli bir zincir oluşturamaz.

Kaynak Bitişi Kaynak Başlangıcı'nda seçtiğiniz gövde için bağlantıları belirlemek üzere yüzleri ve kenarları seçmenizi sağlar.

Çoklu gövdeli parçalarda Kaynak Bitişi girişleri Kaynak Başlangıcı gövdesinden veya tersi olamaz.

Bir tek gövdeli parçada Kaynak Başlangıcı öğesinde bir yüz seçerseniz Kaynak Bitişi öğesinde bir kenar seçmelisiniz.

  Kaynak Yolu Kaynaklanacak yüzleri ve kenarları seçebileceğiniz bir seçim kutusu sağlar.
dim_rad.png Parça boyu Parça kalınlığını ayarlar.
  Teğet yayma Yalnızca Kaynak Geometrisi seçeneğini belirlediğinizde kullanılabilir.

Kaynak parçasını, seçilen yüze veya kenara teğet olan tüm kenarlara uygular.

Temizlendiğinde, aşağıdakileri seçebilirsiniz:

Seçim

Kaynak parçasını seçilen yüze veya kenara uygular.

Her iki taraf

Kaynak parçasını seçilen yüze veya kenara ve bunun karşısındaki yüze veya kenara uygular.

Çepeçevre

Kaynak parçasını seçilen yüze veya kenara ve tüm bitişik yüzlere ve kenarlara uygular.

  Kaynak Sembolü Tanımla Kaynak Sembolü iletişim kutusunu açarak kaynak sembolü ayarlarını tanımlamanızı sağlar. Kaynak sembolü, etkin kaynak parçasına iliştirilir.

Şundan/Şuna Uzunluğu

Kaynak parçasını manipüle etmek için aşağıdaki ayarları veya grafik alanındaki tutamakları kullanabilirsiniz.
  Başlangıç noktası Kaynak parçasının ilk uçta nerede başlayacağını tanımlamanızı sağlar.
Yönü Ters Çevir Kaynak parçasını karşı uçtan başlatır.
  Kaynak uzunluğu Kaynak parçasının uzunluğunu ayarlar.
Başlangıç noktası ve Kaynak uzunluğu ile tanımlanan kaynak parçası

Aralıklı Kaynak

Boşluk ve kaynak uzunluğu Aralıklı kaynak parçaları için Kaynak uzunluğu ve Boşluk ayarlar.
Açı ve kaynak uzunluğu Aralıklı kaynak parçaları için Kaynak uzunluğu ve Açı ayarlar. Açı, kaynak uzunluğu artı boşluk olarak tanımlanır. Bir kaynak parçasının merkezinden sonraki kaynak parçasının merkezine hesaplanır.
Kademeli Her iki taraf olarak ayarlanan kaynak parçaları için kullanılabilir. Kaynak parçaları, kaynak yapılacak gövdelerin taraflarından birinde pozisyon değiştirir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kaynak Parçası PropertyManager
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2015 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.