ACIS Dosyaları (*.sat)

ACIS™ dönüştürücü, gövde ve yüz renkleri, eğriler ve telkafes geometrisini almayı ve vermeyi destekler.

Yüzlerin ve kenarların obje özellik bilgilerini ACIS dosyalarına verebilirsiniz ve bu bilgiler, ACIS dosyalarında korunur. Aynı ACIS dosyasını, yüzlerin obje öznitelik bilgileri için SOLIDWORKS'e tekrar içe aktardığınızda, istediğiniz içe aktarma seçeneklerini belirleyebilirsiniz ve yüzler, obje öznitelik bilgilerini korur. Ancak, kenarları içe aktarırsanız kenarların obje öznitelik bilgilerini korumak için Alma Seçenekleri iletişim kutusunda B-Rep haritalama onay kutusunu işaretlemeniz gerekir.

Al

ACIS çeviricisi ACIS parça veya montaj dosyalarını SOLIDWORKS parça veya montaj belgeleri olarak içe aktarır. Uzunluk birimleri ACIS dosyasında açıkça belirtilmemişse, bir iletişim kutusu birimleri belirtme olanağını size sunar. ACIS modelleyicinin eski sürümlerinde oluşturulan dosyalar, uzunluk birimine ilişkin bilgiler içermez. Varsayılan alma modu örmedir.

SOLIDWORKS, gövdeler ve yüzlerle ilişkili genel adlı özniteliklerin (tamsayı, konum, gerçek, dize ve vektör) ACIS (.sat) dosyalarından içe aktarılmasını destekler. Bu özellikler, FeatureManager tasarım ağacında unsur olarak görüntülenir. Bunların değerlerine yalnızca SOLIDWORKS Uygulama Programlama Arayüzü (API) üzerinden erişilebilir.

Ver

ACIS çeviricisi, SOLIDWORKS parça veya montaj belgelerini ACIS dosyaları olarak dışa aktarır. Parçaları verirken, yüzleri ve gövdeleri ayrı ACIS dosyaları olarak verebilirsiniz. Montaj ağacından ayrı ayrı parçalar veya alt montajları vermeyi seçebilir ve verme işlemini sadece bu parça ve alt montajlarla sınırlandırabilirsiniz. Bir alt montaj seçerseniz, tüm bileşenleri otomatik olarak seçilir. ACIS dönüştürücü, montaj hiyerarşisini desteklemez.

ACIS çeviricisi, R22 sürümüne kadar (R22 sürümü dahil) tüm SAT sürümlerini destekler.

ACIS Verme Seçenekleri

Parça veya montaj belgelerini ACIS dosyaları olarak verirken seçenekleri ayarlayın.

Modelleri ACIS formatında vermek için:

  1. Bir model belgesinde, Dosya > Farklı Kaydet öğesine tıklayın.
  2. İletişim kutusunda, Farklı kaydet tipi'ni ACIS (*.sat) olarak belirleyin, ardından Seçenekler'e tıklayın.
  3. Verme Seçenekleri iletişim kutusunda aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin:
    Seçenek Tanımlama
    Katı/Yüzey geometrisi  
    3B'lu eğriler Katı ve yüzey gövdelerini telkafes objeleri olarak verir. Tüm 3B'lu eğriler de (kompozit eğriler, 3B'lu teller, alınan eğriler, vb.) kaydedilir.
    Çizim öğelerini ver Tüm 2B'lu ve 3B'lu çizimleri 3B'lu eğriler olarak verir.
    Sürüm Hedef sistemin desteklediği sürümü seçin.
    Birimler Varsayılan uzunluk birimlerini seçin. Metre (SOLIDWORKS tarafından dahili olarak kullanılır) önerilir, çünkü alıcı sistem, küçük yüzeyleri daha da küçük yüzeylere dönüştürdüğünde ölçümlerde önemli basamaklar kaybolabilir.
    Çıktı koordinat sistemi Verme için bir koordinat sistemi seçin veya dönüşüm matrisi uygulanmaması için -- varsayılan -- seçeneğini belirleyin.
  4. Tamam öğesine tıklayın, ardından belgeyi vermek için Kaydet öğesine tıklayın.