Yükler ve Kısıtlamalar

Modelin hizmet ortamını tanımlamak için yüklere ve kısıtlamalara gerek duyulur. Analiz sonuçları, belirtilen yüklere ve kısıtlamalara doğrudan bağlıdır. Yükler ve kısıtlamalar, geometrik objelere geometriyle tamamen ilişkili olan ve geometrik değişikliklere otomatik olarak uyum sağlayan unsurlar olarak uygulanır.

Örneğin, A 1 alanına sahip bir yüze bir basınç P uygularsanız yüzeye uygulanan eşdeğer kuvvet PA 1 olur. Yüzün alanı A 2 olacak şekilde geometride değişiklik yaparsanız eşdeğer kuvvet otomatik bir şekilde PA 2 olarak değişir. Geometride herhangi bir değişikliğin ardından yüklerin ve kısıtlamaların güncellenmesi için modelin yeniden meshlenmesi gerekir.

Bir etüt oluşturduğunuzda, program Simulation etüt ağacında Fikstürler ve Dış Yükler klasörü oluşturur. Yazılım bir veya birden fazla objede tanımladığınız her kısıtlama veya yük için Fikstürler veya Dış Yükler klasörüne bir öğe ekler.

Kullanılabilir yük ve kısıtlamaların tipleri, etüt tipine bağlıdır. Bir yük veya kısıtlama, Simulation etüt ağacında Fikstürler veya Dış Yükler klasörüne sağ tıklanarak veya Simulation > Yük/Fikstür öğesine tıklanarak erişilebilen ilgili PropertyManager yoluyla uygulanır. SOLIDWORKS Flow Simulation veya SOLIDWORKS Motion yazılımından yükleri içe aktarma gibi özel fonksiyonlar yoluyla diğer yapısal yük tipleri de kullanılabilir.

Yükleri veya kısıtlamaları ayrıca, Simulation CommandManager'ı veya Simulation araç çubuğundan istenilen unsuru seçerek de uygulayabilirsiniz.

Fikstürler ve Dış Yükler klasörlerini bir etütten başka bir uyumlu Simülasyon etüt sekmesine sürükleyip bırakabilirsiniz; bu özellik, etütleri daha hızlı tanımlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, etütlerin kopyalarını oluşturabilirsiniz.