Geçici Termal Gerilim Analizi

Bir Tasarım Etüdü'nü kullanarak, bir geçici termal etütten seçilen sıcaklık profillerine dayalı olarak statik sonuçlarını hesaplama işlemini otomatik hale getirebilirsiniz.

Geçici termal gerilim analizini otomatik hale getirmek için:

  1. Bir geçici termal etüt tanımlayın ve yürütün.
  2. Geçici termal etütten sıcaklık profilini kullanarak termal yüklemeyi etkinleştirmek için bir statik etüt oluşturun ve özelliklerini değiştirin.
  3. Statik etüt sekmesine sağ tıklayın ve Yeni Tasarım Etüdü Oluştur'a tıklayın.
  4. Tasarım Etüdü sekmesinde Değişkenler bölümünde yeni bir parametre tanımlayın ve örneğin Adımlar gibi bir isimle istediğiniz şekilde adlandırın.
  5. Zaman adımı değerini parametreyle ilişkilendirin:
    1. Statik etüt adına sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.
    2. Statik iletişim kutusunun Akış/Termal Etkiler sekmesinden Zaman adımı kutusuna sağ tıklayın ve Değerleri Bağla'yı seçin.
    3. Parametreler iletişim kutusundan Adımlar parametresini seçin ve Tamam'a tıklayın.
    4. Tamam'a tıklayın.
  6. Tasarım Etüdü sekmesinde Optimizasyon onay kutusunun işaretini kaldırın ve Adımlar parametresi için en fazla 10.000 adıma kadar bir adım değeri tanımlayın.

    Özet sonuçları kaydetmek için en fazla 25 konum seçebilirsiniz.

  7. Değerlendirme Tasarım Etüdü'nü çalıştırın.

Bir Tasarım Etüdü'nün Sonuç Görünümü sekmesi, farklı senaryolarının sonuçlarını listeler. Tasarım Etüdü sekmesinin sol çerçevesinden farklı sensörleri seçerek sonuçları gövde üzerinde grafiklendirebilirsiniz. Etüdün kalitesine bağlı olarak farklı grafikler de oluşturabilirsiniz.