PDF dosyalarındaki içeriği bloklar halinde teknik resimlerinize ekleyebilirsiniz. Birden çok sayfalı PDF belgelerindeki tüm sayfaları veya seçilen sayfaları ekleyebilirsiniz.
DraftSight şu dönüştürme işlemlerini yapar:
- PDF dosyasındaki vektörleri; çizgiler, daireler, elipsler ve spline'lar gibi teknik resim objelerine dönüştürür.
- PDF dosyasındaki metin satırlarını, PDF dosyasında gömülü yazı tiplerini kullanarak metin objelerine dönüştürür. Bu yazı tiplerinin bilgisayarınızda yüklü olması gerekir.
- PDF dosyasındaki tarama grafikleri, sabit diskteki resim dosyalarına dönüştürür. Resimler, PDF dosyasını aldığınız teknik resimde referans resimler olarak kullanılır.
PDF dosyalarını bloklar halinde almak için:
- PDF dosyalarını bloklar halinde alma:
- öğesine tıklayın (veya ImportPDF yazın).
- PDF Al iletişim kutusunda, Mod'un altında, Blok olarak ekle öğesini seçin.
- PDF dosyalarının Blok eklemelerine dönüştürülmesiyle ilgili tercihleri tanımlamak için Seçenekler öğesine tıklayın (Ayrıntılar için 2. adıma bakın).
- PDF Dosyası altında Gözat öğesine tıklayın.
İletişim kutusunda aşağıdaki bilgiler yer alır:
- Dosya Yolu. Seçtiğiniz PDF dosyasının tam yolunu ve adını görüntüler.
- Referans Yolu. PDF dosyasından oluşturduğunuz Bloktaki referans resim dosyalarının tam yolunu görüntüler.
- Aç iletişim kutusunda, bir PDF dosyası seçin ve Aç öğesine tıklayın.
PDF Al iletişim kutusu açılır.
- PDF dosyası birden çok sayfa içeriyorsa blok olarak eklenecek sayfaları seçin ve Tamam'a tıklayın.
- PDF Al iletişim kutusunda, Ölçek öğesinin altında bir ölçeklendirme faktörü girin ya da ölçeklendirmeyi, iletişim kutusunu kapattıktan sonra ekran üzerinde belirtmek için Daha sonra belirt öğesini seçin.
- Döndürme'nin altında, Açı için bir değer girin veya döndürme açısını ekleme sırasında grafik alanında ayarlamak için Daha sonra belirt'i seçin.
- Tamam'a tıklayın.
- Grafik alanında, belirtilen PDF dosyası sayfalarından gelen bloklar için bir veya daha çok ekleme noktası belirtin.
Eklediğiniz bir bloku bileşen objelerine ayırmak için Explode komutunu kullanın.
- PDF dosyalarını teknik resim bloklarına dönüştürmekle ilgili tercihleri belirtin:
- öğesine tıklayın (veya ImportPDF yazın).
- Seçenekler öğesine tıklayın.
-
Seçenekler iletişim kutusunda, PDF dosyalarını dönüştürmekle ilgili tercihleri belirtin:
-
Akıllı tanıma. Dönüştürücünün, teknik resme eklenen blokta daire, yay veya elips oluşturmak üzere PDF dosyasındaki daireleri, yayları veya elipsleri temsil eden nesneleri tanımaya çalışıp çalışmayacağını belirtir. Aksi halde bu nesneler spline'lara dönüştürülür. Akıllı tanıma etkinleştirildiğinde dönüştürme işlemi daha uzun sürecektir.
- Görüntü nesnelerini yoksay. Tarama resimlerinin dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini belirtir. Tarama resimler, teknik resme eklenen blokta, dışarıda depolanan dosyalar halinde referans olarak kullanılır. Teknik resimdeki resim referanslarını yönetmek için Reference komutunu kullanın.
- Yol nesnelerini yoksay. Vektörlerin dönüştürülüp dönüştürülmediğini ve teknik resme eklenip eklenmediğini belirtir. Vektörler (örneğin çizgiler, yaylar ve spline'lar) teknik resme eklenen blokun parçası olur.
- TrueType metin. TrueType yazı tiplerini kullanan metin objelerinin dönüştürülerek teknik resme eklenip eklenmeyeceğini belirtir. Mümkünse teknik resimdeki metin PDF'teki metin ile aynı yazı tipini kullanır. İlgili yazı tipi sistemde mevcut değilse teknik resimde etkin metin stili kullanılır.
- Beyaz doldurmaları yoksay. Dönüştürülen dosyanın geometrisindeki kapalı sınırların katı bir taramayla beyaz doldurulup doldurulmayacağını belirtir.
- ÇizgiStili'ni Koru. Alınan objelerin çizgi stili özelliklerinin korunup korunmayacağını belirtir.
- ÇizgiKalınlığı'nı Koru. Alınan objelerin çizgi kalınlığı özelliklerinin korunup korunmayacağını belirtir.
- PDF Katmanlarını kullan. PDF dosyasında saklanan katmanlardan katman oluşturulup oluşturulmayacağını belirtir. PDF dosyasında katman yoksa obje katmanları oluşturulur.
- Obje katmanları oluştur. PDF dosyasından içe aktarılan objelere göre katman oluşturulup oluşturulmayacağını belirtir. Örneğin PDF_Text, PDF_Images.
- Geçerli katmanı kullan. Belirtilen tüm PDF objelerinin geçerli katmana içe aktarılıp aktarılmayacağını belirtir.
- Tamam'a tıklayın.
Seçenekler iletişim kutusundaki ayarlar sizin tarafınızdan değiştirilene kadar korunur.
- PDF dosyalarını toplu olarak DXF teknik resim dosyalarına dönüştürmek için:
- öğesine tıklayın (veya ImportPDF yazın).
- PDF Al iletişim kutusunda, Mod öğesinin altında Toplu İşleme öğesini seçin.
- PDF Dosyası'nın altında, DXF dosyalarına dönüştürülecek PDF dosyalarını içeren Kaynak Yol belirtmek için Gözat öğesine tıklayın.
- PDF Dosyası'nın altında, ortaya çıkan DXF dosyalarının ve bağımlı referans resimlerin depolandığı bir Hedef Yol belirtmek için Gözat öğesine tıklayın.
- Dosyalar listesinde, toplu işleme sırasında dönüştürülecek PDF dosyalarını etkinleştirin.
Listedeki tüm PDF dosyalarını seçmek için Tümünü Seç öğesine tıklayın.
- Belirtilen dosyaların toplu işlemesini başlatmak için Tamam düğmesine tıklayın.