Možnosti spolupráce

Můžete určit možnosti pro víceuživatelské prostředí.

Nastavení možností spolupráce:

Klepněte na ikonu Možnosti na základním panelu nástrojů nebo na nabídku Nástroje > Možnosti. Vyberte Spolupráce.

Kliknutím na možnost Obnovit obnovte výchozí nastavení všech systémových možností nebo jen možností na této stránce.
Zapnout víceuživatelské prostředí Tato možnost aktivuje ostatní nabídky.
Přidat volby víceuživatelského prostředí do kontextových nabídek Povolí možnosti Nastavit jen ke čteníZískat přístup pro zápis v nabídce Soubor pro soubory sestavy a dílu. Tyto možnosti jsou rovněž dostupné, když kliknete pravým tlačítkem na součásti sestavy ve stromu FeatureManager nebo v grafické ploše.
Zkontrolovat, zda byly soubory jen pro čtení změněny jinými uživateli V intervalu zadaném v nastavení Kontrolovat soubor každých X minut provádí systém pravidelnou kontrolu souborů, které jste otevřeli jen pro čtení, a zjišťuje, zda nebyly soubory změněny některým z následujících postupů:
  • Soubor, který jste si otevřeli v aplikaci SOLIDWORKS, byl uložen jiným uživatelem, a stal se tak neaktuálním.
  • Jiný uživatel se vzdal práva zápisu do souboru, který jste otevřeli v aplikaci SOLIDWORKS – nastavil soubor jen pro čtení a umožnil vám převzít přístup pro zápis.
Zjednodušené součásti nejsou kontrolovány.
Pokud systém odhalí změnu, zobrazí se v pravém dolním rohu grafické plochy místní popis, který ukazuje na ikonu ve stavovém řádku. Klepnutím na ikonu otevřete dialogové okno Načíst znovu.
Chcete-li zkontrolovat stav souboru sami, klepněte na ikonu Zkontrolovat soubory jen pro čtení na základním panelu nástrojů.
Nevyzvat k uložení dokumentů na nejvyšší úrovni, které jsou jen pro čtení (zrušit změny) Když je tato možnost vybrána, nebudete vyzvání k uložení změn, pokud uložíte dokument na nejvyšší úrovni otevřený v režimu jen pro čtení.
Nevyzvat k uložení referenčních dokumentů, které jsou jen pro čtení (zrušit změny). Když je tato možnost vybrána, nebudete vyzváni k uložení změn, pokud uložíte referovaný dokument otevřený v režimu jen pro čtení.