Vysvětlení správy SOLIDWORKS Toolbox

SOLIDWORKS® Toolbox obsahuje knihovnu standardních dílů, která je plně začleněna do SOLIDWORKS. Uživatelé aplikace Toolbox vyberou normu a typ dílu a přetáhnout součást Toolbox do sestavy. Jako správce modulu Toolbox můžete vkládat součásti Toolbox do centrálního umístění v síti a zjednodušit práci s modulem Toolbox tak, aby obsahoval jen díly odpovídající normám vaší společnosti. Můžete také řídit přístup do knihovny Toolbox tak, aby uživatelé nemohli měnit součásti Toolbox, určovat způsob zpracování souborů součástí a přiřazovat součástem Toolbox čísla dílů a jiné uživatelské vlastnosti.

Kdo spravuje Toolbox?

Když upravíte nabídku aplikace Toolbox, aby zahrnovala jen vybrané velikosti součásti a normy, upravíte také velikosti děr nabízené v Průvodci dírami a Inteligentní šrouby.

Správce Toolbox spravuje opakovatelně používané soubory CAD v knihovně návrhů SOLIDWORKS.

Jako správce znáte které normy se používají ve vaší společnosti a které součásti, jako například matice a šrouby potřebují uživatelé denně. Dále byste měli vědět číslo dílu, popis a materiál požadovaný pro každý typ součásti Toolbox.

Stanovení umístění složky Toolbox:

Složka Toolbox je centrálním umístěním pro součásti Toolbox. Složka Toolbox musí být přístupná všem uživatelům.

Jako správce aplikace Toolbox rozhodujete, kam umístit složku Toolbox v síti.

Po dokončení instalace Toolbox, můžete nastavit umístění složky Toolbox.

Zjednodušení Toolbox

Ve výchozím nastavení obsahuje Toolbox více než 2000 typů součástí různých velikostí z 12 norem a další obsah specifický pro strojírenství, celkově tedy milióny součástí.

Jako správce aplikace Toolbox vyfiltrujete výchozí nabídku aplikace Toolbox, aby měli uživatelé přístup jen k součástem požadovaným ve vaší společnosti. Takto bude práce s Toolbox efektivnější. Uživatelé stráví méně času vyhledáváním součástí, nebo rozhodováním, které součásti mají používat.

Určení typu souboru součásti

Jako správce aplikace Toolbox, rozhodujete o tom, jak jsou různé velikosti souborů součásti Toolbox definovány v sestavě:
  • Jako konfigurace jednoho souboru dílu
  • Samostatné soubory dílu pro každou velikost

Přiřazení čísel dílům

Jako správce aplikace Toolbox můžete přiřazovat čísla dílům a jiné uživatelské vlastnosti, jako například materiál součástem Toolbox, než je začnou používat uživatelé, aby bylo navrhování sestav a generování kusovníku efektivnější. Pokud přiřadíte čísla dílům a vlastnosti, nebudou to uživatelé muset dělat při každém odkazování na součást Toolbox.