Autodesk Inventor Dosyaları

Autodesk Inventor® Part dönüştürücü, Autodesk Inventor parça ve montaj dosyalarını SOLIDWORKS parça belgeleri olarak alır. Alınan parça dosyaları, yalnızca unsur veya geometri içerebilir.

Nesnelerin unsurlarını tek tek almayı veya nesneleri tek katı gövdeler olarak almayı seçebilirsiniz.

SOLIDWORKS; pah, draft, ekstrüzyon, kes-ekstrüzyon, kontur seçimiyle ekstrüzyon/döndürme, radyus, delik, doğrusal ve dairesel çoğaltma, aynalama, referans geometri, döndürme, kes-döndür, kabuk, çizim, çizim ölçülendirmeleri, süpürme, kes-süpür ve dişleri tanır.

Unsur geçmişi alınır ve orijinal Autodesk Inventor dosyasında yapılan değişikleri geri almanıza izin verir.

SOLIDWORKS tanıyamadığı unsurları katı gövdeler olarak içe aktarır.

Bir Autodesk Inventor parçasını veya montajını açmak için:

  1. Dosya > öğesine tıklayın.
  2. İsteğe bağlı: 3DEXPERIENCE Kullanıcıları: 3DEXPERIENCE'tan aç iletişim kutusu açılırsa Bu Bilgisayar'a tıklayın.
  3. İletişim kutusunda Dosya tipi'ni Autodesk Inventor Dosyaları (*.ipt;*iam) olarak ayarlayın.
  4. Bir dosyaya gidin ve dosyayı seçin.
  5. Sistem Seçenekleri iletişim kutusunda, seçenekleri ayarlayın ve Tamam öğesine tıklayın.
  6. Dosyayı açın.
    İsteğe bağlı olarak, alınan dosyadaki kütlesel özellikleri orijinal dosyadakilerle karşılaştırarak alma işlemi sırasında geometride değişiklik oluşup oluşmadığını belirleyebilirsiniz.
    Autodesk Inventor dönüştürücü, Autodesk Inventor 11 ve üzeri dahil tüm Autodesk Inventor sürümlerini destekler. Autodesk Inventor 2018 dosyalarını SOLIDWORKS 2018 SP01'de açabilirsiniz. Autodesk Inventor parça (.ipt) veya montaj (.iam) dosyalarını SOLIDWORKS'te unsur olarak açmak için bilgisayarınızda Autodesk Inventor 11 veya sonraki bir sürümü kurulu olmalıdır. Autodesk Inventor kurulu olmadan dosyaları almak için Autodesk Inventor View uygulamasını kullanabilirsiniz.