3D EXPERIENCE Marketplace | PartSupply Kullanımı

3DEXPERIENCE Marketplace | PartSupply; tasarımcılar, üretim mühendisleri ve kaynak yöneticilerine yönelik bilgilerle birlikte sunulan indirilebilir 3B modeller içeren, akıllı bir ücretsiz 3B bileşen kataloğu sağlar.

SOLIDWORKS'te PartSupply'ı kullanabilmek için 3DEXPERIENCE Marketplace eklentisini kurmanız gerekir. Eklenti ücretsizdir ve SOLIDWORKS Ücretsiz İndirmeler sitesinde mevcuttur.

SOLIDWORKS üzerinden 3B bileşenleri bulmak ve bunları montajınıza eklemek ya da montajınızda mevcut bileşenleri bunlarla değiştirmek için PartSupply'ı kullanabilirsiniz. Aynı kaynak veya boyut gibi benzer geometrilere ve özelliklere sahip parçalar arayabilirsiniz.

PartSupply'ı kullanmak için:

  1. Aşağıdakilerden birini yapın:
    • Görev Bölmesi'nde Tasarım Kütüphanesi > 3D Components - PartSupply öğesine tıklayın.
    • Montaj CommandManager'ında Ekle > Bileşenler > PartSupply'dan Ekle öğesine tıklayın.
  2. Kataloğu aratın veya gezin.

  3. İhtiyacınız olan parçayı bulduğunuzda, arama sonuçları, Tasarım bölmesi veya Konfigürasyonlar tablosundaki bir satır üzerinden bileşeni SOLIDWORKS'e sürükleyin. Katalog sayfasında veya Ekle seçeneklerini de kullanabilirsiniz.
  4. İsteğe bağlı: Montajınızdaki bir bileşeni PartSupply'daki bir modelle değiştirmek için:
    1. Değiştirilecek bileşeni SOLIDWORKS'te seçin.
    2. Yerine kullanmak istediğiniz parçayı PartSupply'da bulun.
    3. Katalog sayfasında Değiştir öğesine tıklayın.
  5. İsteğe bağlı: PartSupply'da benzer geometriye sahip bir parça aratmak için FeatureManager Tasarım Ağacı'nda parçaya sağ tıklayın ve PartSupply'da Benzerini Bul öğesini seçin.
Ayrıntılar için bkz. 3DEXPERIENCE Marketplace | PartSupply.