Polar Esnetme Etkinliklerinin Uygulanması
Seçim kümesinden objeleri belirtilen açı ve uzaklıkla taşımak, esnetmek ve döndürmek için Polar Esnetme etkinliklerini kullanın.
Polar Esnetme etkinliğini yalnızca polar elemanlara uygulayabilirsiniz. Polar esnetme etkinliği, seçim setindeki objeleri herhangi bir yönde esnetmenize olanak tanır.
Polar esnetme etkinliğini bir elemanla ilişkilendirirken polar esnetme etkinliği için esnetme çerçevesini, esnetilecek objeleri ve döndürülecek objeleri belirtmeniz gerekir.
- Tamamen esnetme çerçevesinde yer alan objeler taşınır.
- Anahatları esnetme çerçevesiyle kesişen seçim setlerine dahil olan objeler esnetilir. Yalnızca etkinliğin seçim kümesinde dönecek şekilde belirtilen objeler esnetilmez.
- Seçim kümesine dahil olmayan objeler, esnetme çerçevesi içinde veya kesişiminde olmalarından bağımsız olarak bu durumdan etkilenmez.
- Esnetme çerçevesinin dışında olup seçim kümesinde yer alan objeler taşınır.
Örnek:
Aşağıdaki örnekte, dikdörtgen esnetme, daire ise yalnızca döndürme için seçilmiştir.


ÖzelBlok tanımına polar esnetme etkinliği uygulamak için:
- Blok Düzenleyicisinde, komut isteminde CBActivityTool yazın.
- Polar Esnetme seçeneğini belirleyin.
- Grafik alanında, etkinlikle ilişkilendirilecek polar elemanı belirtin.
- Etkinlikle ilişkilendirilecek eleman noktasını seçin.
- Esnetme çerçevesinin ilk köşesini belirleyin.
- Esnetme çerçevesinin ikinci köşesini belirleyin.
- Esnetme uygulanacak objeleri belirleyin ve Enter tuşuna basın.
- Yalnızca döndürme uygulanacak objeleri belirleyin ve Enter tuşuna basın.
Etkinlik simgesi, belirtilen elemanda görüntülenir.