Kütlesel özellikler eklemek için:
-
Bir dosyada öğesine tıklayın.
-
İletişim kutusunda, belgenin tamamına uygulanan özellikler için Özel sekmesine tıklayın veya konfigürasyon bazında değişen özellikler için Konfigürasyona Özel sekmesine tıklayın.
- Kütlesel özellik için bir Özellik Adı girin.
-
Tip listesinden Metin öğesini seçin.
-
Değer / Metin İfadesi altında, listeden uygun kütlesel özelliği seçin.
Kütlesel özellikler, sistem tarafından oluşturulan aşağıdaki formatı kullanır:
SW-kütlesel_özellik@@konfigürasyon@model_adı
Örnek: SW-Yoğunluk@@büyük@Blok.SLDPRT
-
Tab veya Enter tuşuna basın.
Özelliğin değeri Değerlendirilmiş Değer altında görünür.
- Aktif olmayan konfigürasyonlar için kütlesel özellikler, konfigürasyonu aktif yapana dek güncellenmez. Şuna uygulanır için aktif olmayan bir konfigürasyon belirtirseniz, Değerlendirilmiş Değer altında bir yıldız işareti (*) belirir ve dipnotta Konfigürasyon tekrar aktif olduğunda hesaplanır yazar.
-
Kütlesel özellikler için ölçü birimi belge özelliklerinde belirtilir. Belge özelliklerine erişmek için, öğesine tıklayın, ardından Belge Özellikleri sekmesinde, Birimler öğesine tıklayın. Kütlesel özellikler için ölçü birimi,Kütlesel özellik birimleri altında belirtilir.