Revizyon Numaraları

Revizyon numaraları, dosya ve öğe sürümlerini benzersiz bir şekilde tanımlayan adlardır. Bir dosya veya öğenin (değiştirilmiş bir dosya veya öğeyi teslim ederken oluşturulan) herhangi bir sürümü, iş akışı geçişi sırasında otomatik olarak veya yeterli haklara sahip bir kullanıcı tarafından manuel olarak bir revizyon numarasına atanabilir. Kullanıcıların bir dosya veya öğenin doğru sürümünü almasına yardımcı olmak ya da erişimi belirli kullanıcılarla sınırlamak için revizyon numaralarını kullanın.
Revizyon numarası, sürüm numarasından farklıdır. SOLIDWORKS PDM, sürüm numarasını (1, 2, 3, ...), kasaya her yeni sürüm teslim edildiğinde artırır. Bundan sonra revizyon numarası herhangi bir sürüme atanabilir. Örneğin, bir dosyanın 7. sürümü bir iş akışının parçası olarak onaylanabilir ve Rev1 revizyon numarasını alabilir.
Revizyon numarasını şirketinizde kullanılan numaralandırma düzenine uyacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Revizyon numarası statik metinden ve bir dosya veya klasöre her revizyon numarası atandığında otomatik olarak artan bir veya daha fazla bileşenden (sayaçlar) oluşabilir. Revizyon numarasına örnek olarak şunlar gösterilebilir:
  • Rev 1, Rev 2, Rev 3, ...
  • A.01, A.02, A.03, ...
  • 1,1, 1,2, ..., 2,1, 2,2, ..., 3,1, 3,2, ...

Revizyon numaraları, öğelere, dosyalara ve bunların referans verilen dosyalarına (teknik resimler, montajlar ve parçalar) uygulanabilir.

Farklı iş akışları veya işlemler için SOLIDWORKS PDM tarafından yönetilen tüm dosya türlerini kapsayacak farklı revizyon numaraları ayarlayabilirsiniz.