Teknik Resim Çerçeveleri ve Başlık Bloklarıyla Çalışma

Tasarım sürecinin herhangi bir aşamasında, teknik resimlerinize Çalışma Sayfası modunun yanı sıra Model modunda Çerçeveler ve Başlık Blokları ekleyebilirsiniz.

Yazılım, her mühendislik standardı için önceden tanımlanmış bir Çerçeve ve Başlık Bloğu kümesi sağlar. İlgili teknik resim kümesi, aşağıdaki klasörlerdeki kurulum sürücüsünde kullanılabilir:
  • Çerçeveler: ..\Program Dosyaları\Dassault Systemes\DraftSight\Default Files\Drawing Components\Frames
  • Başlık Blokları: ..\Program Dosyaları\Dassault Systemes\DraftSight\Default Files\Drawing Components\Title Blocks

Seçenekler iletişim kutusundaki Çerçeve ve Başlık Bloğu dosyaları için varsayılan konumu değiştirebilirsiniz. Ayrıca gerektiği kadar konum ekleyebilirsiniz.

Gerekirse teknik resminize Başlık Bloğu olan birden fazla Çerçeve ekleyebilirsiniz.

Çerçeveler ve Başlık Blokları ile çalışmak için aşağıdaki araçlar kullanılabilir:
  • Çerçeve Ekle. Belirtilen dikdörtgen alana Başlık Bloğu olan bir Çerçeve ekler.
  • Çerçeveyi Düzenle. Başka bir Çerçeve ve Başlık Bloğu belirtmenizi veya mevcut olanları yeniden ölçeklendirmenizi sağlar.

Etkin standardı Toolbox – Standartlar iletişim kutusunda belirtebilir veya değiştirebilirsiniz. Tüm kullanılabilir standartlar, Çerçeve ve Başlık Blokları sağlar.