Değişken Çoğaltmalar

Unsurları hem düzlemsel hem de düzlemsel olmayan yüzeyler arasında çoğaltabilir ve her çoğaltma örneği için ölçümlendirmeleri ve referansları değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki unsurlar için değişken çoğaltmalar oluşturabilirsiniz:

  • Ekstrüzyon/Kes-Ekstrüzyon
  • Döndür/Kes-Döndür
  • Süpür/Kes-Süpür
  • Loft/Kes-Loft
  • Fillet
  • Pah
  • Kubbe
  • Draft

Değişken Ölçümlendirmeler

Değişken bir ölçümlendirme oluşturduğunuzda hangi ölçümlendirmelerin değişeceğini seçersiniz. Sınırsız sayıda ölçümlendirme seçebilirsiniz. Her çoğaltma örneğine ait ölçümlendirmeler bir tabloda saklanır. Tabloya Değişken Çoğaltma PropertyManager'ından erişebilirsiniz.

Düzlemsel Olmayan Yüzeyler Arasında Unsurları Çoğaltma

Tasarım amacını korurken düzlemsel olmayan yüzeyler arasında unsurları çoğaltmak için değişken çoğaltmaları kullanabilirsiniz. Bunun için düzlemsel olmayan yüzeye en az bir referans içeren bir çekirdek unsuru oluşturun.

Örneğin, aşağıdaki açık gri ekstrüzyon unsuru ön düzlemde oluşturulmuştur ve minder yüzeyinden ötelenmiştir:

Değişken çoğaltmada, tasarım amacı korunarak her çoğaltma örneği yüzeyden ötelenir.

Çoğaltma Örneklerini Düzenleme

Her çoğaltma örneği, FeatureManager tasarım ağacında DeğişkenÇoğ unsurunun alt öğesi olarak görünür. Bir çoğaltma örneğine sağ tıklayarak çoğaltma örneğini pasifleştirebilir, aktifleştirebilir, silebilir veya yorum ekleyebilirsiniz.

Bir çoğaltma örneğinin ölçümlendirmelerini görmek için Instant3D etkinken FeatureManager tasarım ağacında örneğe tıklayın. Düzenlemek için grafik alanında bir ölçümlendirmeye tıklayın.

FeatureManager tasarım ağacında ve grafik alanında yapılan tüm değişiklikler, çoğaltma tablosunda da değişir.