İçindekiler'i Gizle

Kaynaklı Montajlar - Yapısal Elemanlar

Bir kaynaklı montaj parçasında yapısal eleman eklediğinizde veya düzenlediğinizde Yapısal Eleman PropertyManager görüntülenir.

Yapısal Eleman unsurları için varsayılan rengi Belge Rengi Seçenekleri'nde ayarlayabilirsiniz.

Seçimler

Yapısal elemanın profilini şu seçeneklerle belirleyin:

  • Standart. iso, ansi inç veya daha önce tanımladığınız özel standardı seçin.

  • Tip. Köşebent demiri veya kare kesitli tüp gibi bir Profil Tipi seçin.

  • Boyut. 20 x 20 x 3 gibi bir Profil seçin.

Diğer kaynaklı montaj profilleri Tasarım Kitaplığı sekmesinden kullanılabilir. SolidWorks İçeriği altında, Kaynaklı Montajlar klasöründe, Ctrl tuşu ve ile birlikte öğelere tıklayarak .zip dosyalarını indirin.

Yay kesiti gövdelerini birleştir. (Yalnızca eğri objeler için.) Yay kesiti gövdelerini. yapısal elemandaki bitişik gövdelerle birleştirmek için seçin. Her eğri obje için ayrı bir gövde oluşturmak için temizleyin. Birleşmeleri için yay kesiti ile bitişik gövdelerin teğet olması gerekir.

Gruplar. Ayarlar altında bir grubu konfigüre etmek için seçin.

Yeni Grup. Bu yapısal elemanda yeni bir grup oluşturur.

Örnek profil tipleri:


köşebent demiri


dikdörtgen kesitli tüp


boru


c kanal

Ayarlar

Seçili grubu konfigüre edin:

Yol kesitleri. Gruptaki segmentleri listeler.

Köşe uygulaması uygula. (Sadece sürekli gruplar için kullanılabilir.) Grubun segmentleri köşelerde kesiştiğinde onların nasıl kırpılacağını tanımlar. Köşe uygulaması uygula onay kutusunun işaretini kaldırabilir ve daha sonra (örneğin, yapısal elemanları kırparken) bir köşe uygulaması belirtebilirsiniz. Ayrıca, köşe uygulamasını değiştirerek, her grup için birden fazla köşe uygulaması belirtebilirsiniz.

Gönyeyi Sonlandır

Alın1'i Sonlandır

Alın2'yi Sonlandır

Aynı Gruptaki Bağlantılı Segmentler Arasındaki Boşluk . (Sadece sürekli gruplar için kullanılabilir.) Aynı gruptaki segmentlerin köşelerinde kaynak boşluğu belirtin.

Farklı Grup Kesitleri arasında boşluk . Bu grup segmentlerinin ucunun başka bir gruptaki segmentlere yaslandığı kaynak boşluğunu belirtin.

Kaynak boşluğu belirtme segment uzunluklarını kesim listesine yansıtıldığı gibi kısaltır ve her segmentin genel kapsamını korur.

Çıkıntıya izin ver. Yapısal elemanın çizim uzunluğunu artırmasına izin verir. Bu seçenek, bir yapısal eleman (A) başka bir yapısal elemanı (B) kırpmak için kullanılırken, ancak A B'yi tam kesmediğinde yararlıdır. A ile kesilmeyen B'nin parçasının çizim uzunluğuna genişletilmesine izin verir.

Aynalama Profili. Grup profilini Yatay Ekseni veya Dikey Ekseni etrafında döndürür.

Hizalama. Grup profilinin bir eksenini herhangi bir seçili vektör (kenar, yardımcı çizgi, vs.) ile hizalar. Profilin hizalanacak eksenini seçin:

  • Yatay eksen

  • Dikey eksen

Dönme Açısı . Yapısal elemanı belirlenen derece ile döndürür.

Profili Konumlandır. Profili yakınlaştırarak çizim segmentine göre delme noktasını değiştirebilmenizi sağlar. Varsayılan delme noktası çizim orijinidir.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kaynaklı Montajlar - Yapısal Elemanlar
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.