İçindekiler'i Gizle

Düzlem Arkasına Gizle

Nelerin görülmesi gerektiğini belirlemek için bir düzlem veya yön kullanarak birkaç bileşeni bir defada gizleyebilirsiniz. Bu işlem, Bileşeni Gizle/Göster için bir hızlı seçim yöntemidir.

Yalnızca tümüyle düzlemin arkasında olan bileşenler gizlenir. Düzlemin kestiği bileşenler görünür kalır.

Gizlenecek yönü ve düzlemin konumunu seçebilirsiniz. Düzlem uzaklığının X, Y ve Z koordinatları iletişim kutusunda gösterilir.

Bileşenleri bir düzlemin arkasında saklamak için:

  1. FeatureManager tasarım ağacında, içinde bileşenleri gizlemek istediğiniz görünümün altında bir düzleme sağ tıklayın ve Düzlemin Arkasına Gizle'yi seçin.

    Düzlemin Arkasına Gizle iletişim kutusu görünür ve düzlem ve yön oku, modeli içeren teknik resim çalışma sayfasının tüm görünümlerinde görüntülenir.

  2. Gerekirse düzlemi taşımak için Uzaklık kutusunda düzlemin uzaklığını değiştirin.

    Düzlemin X, Y, Z koordinatları Düzlem noktası kesiminde görünür ve düzlem, teknik resim çalışma sayfasındaki tüm görünümlerde yeni konumunda görüntülenir. Ok tarafındaki tüm bileşenler (düzlemin üzerinden geçenler hariç) gizlenir.

  3. Gerekirse Yönü ters çevir onay kutusunu seçin.

  4. Tamam'a tıklayın.

Bileşenleri tekrar göstermek için:

  1. Görünüme sağ tıklayın ve Özellikleri'i seçin.

    Teknik Resim Görünümü Özellikleri iletişim kutusu görüntülenir.

  2. Bileşeni Gizle/Göster sekmesini seçin.

  3. Göstermek istediğiniz bileşenleri seçin ve Sil'ı basın.

    - veya -

    Bileşeni FeatureManager tasarım ağacında seçin.

    -veya -

    Tüm bileşenleri tekrar göstermek için, listeye sağ tıklayın ve Seçimleri Temizle'yi seçin.

  4. Tamam'a tıklayın.

İlgili Konular

Teknik Resim Görünümü Özellikleri

Bileşeni Gizle/Göster



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Düzlem Arkasına Gizle
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.