İçindekiler'i Gizle

Başlık Bloklarını Tanımlama veya Düzenleme

Bir teknik resmin kullanıcılarının hangi özellikleri düzenleyebileceğini belirtmek için başlık bloklarını tanımlayabilir veya düzenleyebilirsiniz. Başlık bloğunu tanımlarken, teknik resim veya şablon kullanıcılarının başlık bloğu verileri girmek için seçtiği bir alan belirtebilirsiniz.

Şablonlarda kullanım amacıyla bir başlık bloğu tanımlamak veya düzenlemek için:

  1. Bir teknik resim çalışma sayfası açın, FeatureManager tasarım ağacında çalışma sayfası formatına sağ tıklayın ve Başlık Bloğunu Tanımla'yı seçin.

    Başlık bloğunu daha önce tanımladıysanız, Başlık Bloğunu Düzenle'yi seçin.

  2. Başlık bloğu alanını kaplayan dikdörtgeni yeniden boyutlandırmak için bir köşeyi sürükleyin.

    Bu dikdörtgen, teknik resim kullanıcılarının başlık bloğunda veriler girmek için tıkladığı alanı tanımlar.

    Herhangi bir boyutta alan seçebilirsiniz.

  3. Başlık bloğunda notlar seçin.

    Seçili notlar, kullanıcıların bu teknik resme veya bu resme bağlı olarak bir şablondan oluşturulan bir teknik resme girebileceği başlık bloğu verilerini belirtir.

  4. Başlık Bloğu PropertyManager'da Başlık Bloğu Notları listesindeki seçili öğeleri yeniden sıralamak için veya oklarına tıklayın.

    Not sırası, kullanıcılar alanlar arasında gezinirken notların şablonda sunulacağı sırayı belirler.

  5. Kullanıcılara yardımcı olmak için, Araç İpucu alanında her seçili not için bilgilendirici metin girin.
  6. simgesine tıklayın.

  7. Teknik resmi şablon olarak kaydedin.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Başlık Bloklarını Tanımlama veya Düzenleme
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.