İçindekiler'i Gizle

Tasarım Yöntemleri

Aşağıdan yukarıya tasarım, yukarıdan aşağıya tasarım veya her iki yöntemin bir kombinasyonunu kullanarak montajlar oluşturabilirsiniz.

Aşağıdan Yukarıya Tasarım

Aşağıdan yukarıya tasarım, geleneksel yöntemdir. Önce parçaları tasarlar ve modeller, ardından bunları bir montaja ekler ve montaj ilişkilerini kullanarak parçaları konumlandırırsınız. Parçaları değiştirmek için bunları ayrı ayrı düzenlemeniz gerekir. Bu değişiklikler daha sonra montajda görünür.

Aşağıdan yukarıya tasarım önceden imal edilen, kullanıma hazır parçalar için veya donanım, kasnaklar, motorlar vb. gibi standart bileşenler için tercih edilen tekniktir. Siz farklı bir bileşen seçmedikçe bu parçaların şekli ve boyutu, tasarımınıza göre değişmez.

Yukarıdan Aşağıya Tasarım

Yukarıdan aşağıya tasarım, SolidWorks Yardım'da "bağlam içi tasarım" adıyla da anılır.

Yukarıdan aşağıya tasarımda, parçaların şekilleri, boyutları ve konumları montaj içinde tasarlanabilir. Örneğin:

  • Motoru hareket ettirseniz bile, her zaman motoru muhafaza etmek için doğru boyutta olan bir motor konsolu modelleyebilirsiniz. SolidWorks, motor konsolunu otomatik olarak yeniden boyutlandırır. Bu beceri özellikle amacı çoğunlukla diğer parçaları doğru konumlarında tutmak olan braketler, bağlantı parçaları ve mahfazalar gibi parçalar için yararlıdır. Yukarıdan aşağıya tasarımı, aksi takdirde aşağıdan yukarıya olan parçaların belirli unsurlarında (tespit pimleri gibi) da kullanabilirsiniz.

  • Fotokopi makinesinin tasarımı, elemanlarının kasnakları, makaraları, kayışları ve fotokopi makinesinin diğer bileşenlerini temsil ettiği bir yerleşim çiziminde gösterilebilir. Bu çizimi temel alarak 3B bileşenleri oluşturabilirsiniz. Çizimdeki elemanları hareket ettirdiğinizde veya yeniden boyutlandırdığınızda SolidWorks montajdaki 3B bileşenleri otomatik olarak hareket ettirir veya yeniden boyutlandırır. Çizimin hızı ve esnekliği, herhangi bir 3B geometri oluşturmadan önce tasarımın çeşitli versiyonlarını denemenize ve merkezi bir yerde pek çok türde değişiklik yapmanıza izin verir.

Yukarıdan aşağıya tasarımın avantajı, tasarım değişiklikleri yapılırken çok daha az yeniden çalışma gerektirmesidir. Parçalar, onları oluşturma şeklinize göre kendilerini nasıl güncelleyeceklerini bilirler.

Yukarıdan aşağıya tasarım tekniklerini bir parçanın belirli unsurları, komple parçalar veya bütün montajlar üzerinde kullanabilirsiniz. Uygulamada, tasarımcılar tipik olarak montajlarının yerleşimini yapmak ve montajlarına özel özelleştirilmiş parçaların kilit yönlerini anlamak için yukarıdan aşağıya teknikleri kullanırlar.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Tasarım Yöntemleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.