İçindekiler'i Gizle

Bir Montajda FeatureManager Tasarım Ağacı

FeatureManager Tasarım Ağacı Kuralları

FeatureManager tasarım ağacı montajlar için şu öğeleri gösterir:

  • Üst seviye montaj (birinci öğe)

  • Çeşitli klasörler, örneğin, Detaylandırmalar ve Montaj İlişkileri

  • Montaj düzlemleri ve orijini

  • Bileşenler (alt montajlar ve ayrı parçalar)

  • Montaj unsurları (kesmeler ve delikler) ve bileşen çoğaltmaları

Her bileşeni genişletebilir veya daraltabilir, bileşen adının yanındaki simgesine tıklayarak ayrıntılarını görüntüleyebilirsiniz. Ağaçtaki tüm öğeleri daraltmak için, ağaçta herhangi bir yere sağ tıklayın ve Öğeleri Daralt'ı seçin.

Bir montaj içinde aynı bileşeni çok defa kullanabilirsiniz. Bileşenin montajdaki her kullanımı için, <n> soneki artırılır.

FeatureManager tasarım ağacında, bir bileşen adının o bileşenin diğer bileşenlerle olan ilişkilerinin durumunu veren bir öneki olabilir. Önekler:

(-) eksik tanımlı

(+) aşırı tanımlı

(f) sabit

(?) çözümlenmedi

Bir önekin olmaması, bileşenin konumunun tamamen tanımlı olduğunu gösterir. Montaj ilişkisi simgeleri ve hata mesajları hakkında bilgi için bkz. Montaj İlişkisi Hataları.

Bileşenlerin Görüntülenmesi

Kimi zaman, çizimlerin veya unsurların ayrıntıları yerine tasarımın yapısı veya hiyerarşisi üzerine odaklanmak istersiniz. Ayrıca, bileşenlerin tüm unsurlarını görüntülemeden montajın tasarımı üzerine de odaklanmak isteyebilirsiniz.

Bu montaj görüntüleme şekillerinden her biri, montajı değil, sadece FeatureManager tasarım ağacında gösterilen ayrıntı düzeyini etkiler.

Montaj hiyerarşisini görüntülemek için:

  • FeatureManager tasarım ağacında montaj adına sağ tıklayın ve Sadece Hiyerarşiyi Göster'i seçin.

    FeatureManager tasarım ağacı, alt ayrıntı düzeyine inmeden sadece bileşenleri (parçalar ve alt montajlar) gösterir.

  • Ayrıntıyı tekrar görüntülemek için, Unsur Detayını Göster'i seçerek prosedürü tekrarlayın.

Bir montajı bağımlılıklara göre görüntülemek için:

  • Bağımlılıkları göstermek için, FeatureManager tasarım ağacında montaj adına sağ tıklayın ve Ağaç Görünümü, Montaj İlişkilerini ve Bağımlılıkları Göster'i seçin veya Görünüm, FeatureManager Ağacı, Bağımlılıklara göre'ye tıklayın.

    Bağımlı öğeler (unsurlar yerine) her bileşenin altında listelenir. Bağımlı öğeler, montaj ilişkilerini ve bileşen çoğaltmalarını içerir. Bir bileşenin unsurlarını ve düzlemlerini görüntülemek için, bileşenin altındaki Unsurlar klasörünü genişletin.

  • Tekrar unsurları göstermek için, FeatureManager tasarım ağacında montaj adına sağ tıklayın ve Ağaç Görünümü, Unsurları Göster'i seçin veya Görünüm, FeatureManager Ağacı, Unsurlara göre'ye tıklayın.

İlgili Konular

FeatureManager Tasarım Ağacındaki Bileşen Simgeleri

FeatureManager Tasarım Ağacındaki Montaj İlişkisi Simgeleri

Bileşen Montaj İlişkileri

FeatureManager Seçenekleri

FeatureManager Tasarım Ağacını Filtreleme

MateXpert



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Bir Montajda FeatureManager Tasarım Ağacı
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.