İçindekiler'i Gizle

3B'lu Detaylandırmalar

SolidWorks parça ve montaj belgeleri, ASME Y14.41-2003 standardı doğrultusunda 3B'lu detaylandırmaları desteklemektedir.

Detaylandırma görünümü modunu açmak için:

Detaylandırmalar klasörüne sağ tıklayın ve Detaylandırma Görünümü Görünürlüğünü Etkinleştir'i seçin.

3B'lu detaylandırmalar, modelin ön, alt, izometrik, vb. gibi ortografik görünümlerine göre organize edilir. Bu oryantasyonlara detaylandırma görünümleri denir ve bunlar standart teknik resim görünümü oryantasyonlarını kopyalarlar. Detaylandırma görünümleri otomatik olarak veya manüel olarak oluşturulabilir.

Varsayılan olarak, parçalar ve montajlar için tek bir detaylandırma görünümü vardır: Atanmamış Öğeler . Bu görünüm, belirli bir detaylandırma görünümüne eklenmemiş olan detaylandırmaları içerir.  Görünümdeki detaylandırmaları görmek için herhangi bir detaylandırma görünümüne çift tıklayın. Bir ok bir detaylandırma görünümünün etkin olduğunu belirtir.

Modelde detaylandırma görünümleri oluşturduktan sonra, bu görünümleri bir teknik resimde kullanabilirisiniz. Detaylandırma görünümleri 2B'lu teknik resim görünümlerine dönüştürülerek, modele eklediğiniz detaylandırmaların teknik resimde görünmesi sağlanır.

Parçalardaki 3B'lu detaylandırmalar, kendilerine denk düşen teknik resimlere dinamik olarak bağlı değillerdir. Bir parçadaki bir 3B'lu detaylandırmayı değiştirirseniz, teknik resim güncellenmez. Değişikliğin etkinleşmesi için teknik resim görünümünü yeniden eklemeniz gerekir.

İlgili Konular

3B detaylandırmalar ekleme

Detaylandırma görünümlerini otomatik olarak oluşturma

Detaylandırma görünümlerini manüel olarak oluşturma

Detaylandırma görünümlerini kesit görünümleri olarak oluşturma

3B'lu detaylandırmaları farklı detaylandırma görünümlerine taşıma

3B'lu detaylandırmaların görünüm oryantasyonunu değiştirme

Detaylandırma görünümlerinin yatay oryantasyonunu değiştirme

Detaylandırma görünümlerini görüntüleme

Detaylandırma görünümlerinden teknik resimler oluşturma

3B'lu detaylandırma seçeneklerini ayarlama



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   3B'lu Detaylandırmalar
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.