İçindekiler'i Gizle

3B Çizim Araçlarını Kullanma

Çizim Araçları

3B çizimler oluşturmak için kullanabileceğiniz araçlardan bazıları şunlardır:

  • Tüm daire araçları

  • Tüm yay araçları

  • Tüm dikdörtgen araçları

  • Çizgiler

  • Splinelar

  • Noktalar

  •  Ek araçlar 3B çizim

Yüzey üzerinde spline yalnızca 3B'de kullanılabilir.

 

Şunları kullanamazsınız:

  • Çoğaltmalar

  • Öteleme

3B Çizim

Bir çalışma düzleminde veya 3B alanında rasgele herhangi bir noktada 3B çizim objeleri oluşturabilirsiniz.

Bir 3B çizime başlamak için:

3B Çizim art\3D_SKTCH.gif simgesine (Çizim araç çubuğu) veya Ekle, 3B Çizim'e tıklayarak İzometrik görünümde Ön düzlemde bir 3B çizim açabilirsiniz.

- veya -

Bir düzlem seçin ve Düzlemde 3B Çizim simgesine (Çizim araç çubuğu) veya Ekle, Düzlemde 3B Çizim'e tıklayarak Dik görünümünde bir 3B çizim ekleyin.

2B ve 3B Çizim Arasındaki Farklar

2B çizimlerde, tüm geometri çizmek için seçtiğiniz düzleme yansıtılır. Silüet kenarlar düzlemsel objeler haline gelir, böylece belirli açılardan, radyuslar ve silindirler yay ve çizgi gibi görünür.

Aşağıdaki çizimde, çizim düzlemine dik olarak görmeseniz de, modelin çizim düzlemine nasıl yansıtıldığını algılayabilirsiniz.

2B çizimde, model geometrisi çizim düzlemine bu şekilde yansıtılır.

Aşağıdaki çizimde, kırmızı renkli 3B çizim (pahın kenarlarından birinde oluşturulur) 2B çizim düzlemine paralel olmayan bir model kenarıdır. Kırmızı renkli 2B çizim 3B çizimin yansımasıdır.

2B çizimde, diğer çizgilere paralel olan bir çizgi çizebilir ve çakışık olan uç noktalar ekleyebilirsiniz. Ancak, paralel ve çakışık, gerçek kenar değil, yansıtılan kenar anlamına gelir. Mavi renkli 2B çizim bu koşulu temsil eder. Çizginin ucu, gerçek model kenarı ile çakışık değil, çizgi de ona paralel değil.

3B çizimde, bu tür yansımalar yoktur. Kırmızı 3B çizime paralel ilişki eklerseniz, bu ilişki 3B alanda paraleldir.

İçiçe konturlu 3B çizimlerde iç sınırları seçebilirsiniz, ancak onların profilleri 2B çizimlerde olduğu gibi genel ekstrüzyondan çıkarılmazlar.

3B'de 2B Çizim Yapma

3B'de bir çizim açtığınızda, herhangi bir yerden çizim yapmaya başlayabilirsiniz. Bu bir orijin ekler. 3B çizimde 2B çizim modunu kullanmak için 3B çizim düzlemi ekleyerek düzlemsel yüzü etkinleştirin. Ayrıca, Düzlemde 3B Çizim simgesine (Çizim araç çubuğu) veya Ekle, Düzlemde 3B Çizim'e tıklayarak 2B modda çizim yapmaya başlayabilirsiniz. Bu bazı ek yararlar sağlar:

  • Çıkarımlar. Bazı kısıtlamalarla daha fazla ilişki kullanılabilir.

  • Yakalama. Yalnızca geometri çizim düzleminde oldukta gerçekleşir. İstisnalar şunlardır:

    • Bir düzlemden geçen eğriyi yakalama ve çizim nokta ile eğri arasındaki çakışmayı çıkarma.

    • Düzlemi dik görüntüledikte düzlem dışındaki noktaları yakalama. Bu, noktanın düzlem üzerindeki yansımayla çakışık olmasını sağlar.

İlgili Konular

3B Çizim İşlevlerini Kullanma

3B Çizimlerde Çizim İlişkileri

3B Çizimini Ölçümlendirme

3B Çizimdeki Koordinat Sistemi



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   3B Çizim Araçlarını Kullanma
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.