İçindekiler'i Gizle

Yönetici Bölmesi

SolidWorks penceresinin sol paneli, parça ve montaj tasarımlarını, teknik resim çalışma sayfalarını, özellikleri, konfigürasyonları, ve üçüncü parti uygulamaları yönetir. CommandManager, SolidWorks araçlarına erişim sağlar.

FeatureManager® Tasarım Ağacı

Unsurların isimleri, sıralarını değiştirmediğiniz sürece, FeatureManager tasarım ağacında oluşturulma sıralarına göre yukarıdan aşağıya gösterilir (Unsurlar parçaların bileşenleri olarak düşünülebilir)

Montajlarda FeatureManager tasarım ağacı bileşenleri (parçalar veya alt montajlar ile unsurları), bir Montaj İlişkileri klasörünü, ve montaj unsurlarını gösterir.

Teknik resimlerde FeatureManager her çalışma sayfası için bir simge içerir. Her çalışma sayfasının altında çalışma sayfası formatı ve her görünüm için simgeler vardır. Her görünümün altında o görünüme ait parça ve montajlar bulunur.

PropertyManager'da ayarlayın

SolidWorks'teki pek çok çizim, unsur ve teknik resim aracı sol panelde bir PropertyManager açarlar. PropertyManager öğenin veya unsurun özelliklerini götererek, grafik alanını bir iletişim kutusu ile kaplamadan bu özellikleri değiştirebilmenizi sağlar.

ConfigurationManager

ConfigurationManager, parçaların ve montajların birden çok konfigürasyonunu oluşturmak, seçmek ve görüntülemek için bir araçtır.

DimXpertManager

DimXpertManager,  Parçalar için DimXpert tarafından tanımlanan tolerans unsurlarını listeler. Ayrıca parçalara ölçümlendirme ve toleransları eklemek için kullanılan DimXpert araçlarını gösterir. Bu ölçümlendirme ve toleransları teknik resimlere alabilirsiniz.

DisplayManager

DisplayManager, geçerli modele uygulanmış görünüşleri, yapıştırmaları, ışıkları, sahneleri ve kameraları listeler ve düzenleme erişimi sağlar. PhotoView 360 eklendiğinde, DisplayManager, PhotoView 360 seçeneklerine de erişim sağlar.

Yönetici Görünümü

FeatureManager tasarım ağacı, PropertyManager, ConfigurationManager, ve DisplayManager arasında, SolidWorks peceresinin sol panelinin tepesindeki sekmelere tıklayarak geçiş yapabilirsiniz.

Paneli bölüp birden fazla yönetici veya aynı yöneticinin birden fazla kopyasını gösterebilirsiniz.

 

 

Bir PropertyManager'da, bir açılır FeatureManager tasarım ağacını aynı anda görmek için tıklayabilirsiniz.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Yönetim Paneli
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.