İçindekiler'i Gizle

Modele Göre Görünüm

Modele Göre Görünüm, modeldeki iki ortogonal yüzle veya düzlemle ve bunların ilgili oryantasyonlarının belirtimi ile tanımlanan bir ortografik (ön, sağ, sol, üst, alt ve arka) görünümdür. Bu görünüm türünü kullanarak bir teknik resimde birinci ortografik görünümü, varsayılandan farklı bir görünüme ayarlayabilirsiniz.

Ardından, Yansıtılmış Görünüm aracı ile ek ortografik görünümler oluşturabilirsiniz.

Standart parçalar ve montajlar için, ortaya çıkan göreceli görünümde tüm parça veya montaj gösterilir. Çok gövdeli parçalar için (kaynaklı parçalar gibi), sadece seçili gövde kullanılır.

Göreceli bir görünüm eklemek için:

  1. Teknik Resim araç çubuğunda Göreceli Görünümart\DRW-RELV.gif tıklayın veya Ekle, Teknik Resim Görünümü, Modele Göre'yi tıklayın. İşaretçi olarak değişir.

  2. Başka bir pencerede açık olan bir modele geçin veya grafik alanında sağ tıklayın ve Dosyadan Ekle'yi seçerek bir model açın.

  1. PropertyManager'da, Oryantasyon, Birinci altında, bir oryantasyon (Ön, Üst, Sol vb.) seçin ve teknik resim görünümünde söz konusu oryantasyon için yüzü veya düzlemi seçin.

  1. Oryantasyon, İkinci altında, birinciye ortogonal başka bir oryantasyon seçin ve teknik resim görünümünde söz konusu oryantasyon için başka bir yüz veya düzlem seçin.

  1. Çok gövdeli bir parça kullanıyorsanız PropertyManager'da Kapsam altında seçimler yapın.

  2. Tamam tıklayın ve teknik resim belgesine geri dönün. İşaretçi olarak değişir.

  3. PropertyManager'da, özellikleri seçtikten sonra grafik alanında tıklayarak görünümü yerleştirin.

  4. Tamam tıklayın.

Modeldeki yüzün açısı değişirse, başta belirtilen oryantasyonu korumak için görünümler güncellenir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Modele Göre Görünüm
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.