İçindekiler'i Gizle

Çizim Seçenekleri

Çizim için varsayılan sistem seçeneklerini ayarlar.

Varsayılan çizim seçeneklerini ayarlamak için:

  1. Seçenekler , Çizim veya Araçlar, Seçenekler, Çizim'i tıklayın.

  2. Aşağıda seçenekleri belirleyin ve Tamam'a tıklayın.

    • Sıfırla. Tüm sistem seçenekleri için veya sadece bu sayfadaki seçenekler için fabrika varsayılanlarını geri yükler.

    • Tamamen tanımlı çizimler kullan. Unsurlar oluşturmak için kullanılmadan önce çizimlerin tamamen tanımlı olmalarını gerektirir.

    • Parça/montaj çizimlerinde yay merkez noktalarını göster. Çizimlerde yay merkez noktalarını gösterir.

    • Parça/montaj çizimlerinde obje noktalarını göster. Çizim objelerinin uç noktalarını doldurulmuş daireler olarak görüntüler. Dairenin rengi, çizim objesinin durumunu belirtir:

Siyah = Tamamen tanımlı
Mavi
= Eksik tanımlı
Kırmızı
= Aşırı tanımlı
Yeşil
= Seçili

Aşırı tanımlı ve sarkan noktalar, bu seçeneğe bakılmaksızın her zaman görüntülenir.

    • Çizimi kapatmayı hatırlat. Çizimi Model Kenarlarıyla Kapat? sorusunun bulunduğu bir iletişim kutusu görüntüler; açık profilli bir çizim oluşturuyorsanız, bir yükseklik unsuru oluşturmak için Ekstrüze Yükseklik Verme'ye tıklayın.  Çizim profilini kapatmak için model kenarlarını kullanın ve çizimin kapatılacağı yönü seçin.

    • Yeni parça üzerinde çizim oluştur. Ön Düzlem'de etkin bir çizimin bulunduğu yeni bir parça açar.

    • Sürüklerken/Taşırken Boyutları Geçersiz Kıl. Çizim objelerini sürüklediğinizde veya çizim objesini Taşı veya Kopyala PropertyManager'da taşıdığınızda ölçümlendirmeleri geçersiz kılar. Ölçümlendirme, sürükleme bittikten sonra güncellenir.

Bu seçenek, Araçlar, Çizim Ayarları, Sürüklerken/Taşırken Ölçümlendirmeleri Geçersiz Kıl seçeneğinde de bulunur.

    • Düzlemi gölgeliyken göster. Bir çizimi Gölgeli ve Kenarlı veya Gölgeli modunda düzenlediğinizde çizim düzlemini görüntüler.

Gölgeli düzlem nedeniyle ekran yavaşsa, bunun nedeni Şeffaflık seçenekleri olabilir. Bazı grafik kartlarında, düşük şeffaflık kullandığınızda ekran hızı iyileşir. Düşük şeffaflık ayarlamak için, Araçlar, Seçenekler, Sistem Seçenekleri, Performans'a tıklayın ve Normal görünüm modu için yüksek kalite'yi ve Dinamik görünüm modu için yüksek kalite'yi temizleyin.

    • Sanal sivriler arasında 3B'da ölçülmüş çizgi uzunluğu. Çizgi uzunluklarını, 3B'lu çizimlerde bitiş noktalarından ölçmek yerine, sanal sivrilerden ölçer.

    • Spline teğetlik ve eğrilik tutamaçlarını etkinleştir. Teğetlik ve eğrilik için spline tutamaçlarını görüntüler.

    • Varsayılan olarak spline kontrol çokgenini göster. Bir spline'ın şeklini manipüle etmek için bir kontrol çokgeni görüntüler.

    • Sürükleme sırasında hayalet resim. Bir çizimi sürüklediğinizde, çizim objelerinin orijinal konumunun bir hayalet resmini görüntüler.

    • Eğrilik tarağı sınırlandırma eğrisini göster. Eğrilik tarakları ile kullanılan sınırlandırma eğrisi'ni görüntüler veya gizler.

    • Obje oluşturmada sayısal girdiyi etkinleştir. Çizim objeleri oluştururken, boyutları belirtmek için sayısal girdi alanları görüntüler.

    • Aşırı tanımlayan ölçümlendirmeler:

      • Sürülen durumu ayarlamayı hatırlat. Bir çizime aşırı tanımlayan bir ölçümlendirme eklediğinizde, Ölçümlendirmeyi Sürülen Yap? sorusunun bulunduğu bir iletişim kutusu görüntüler.

      • Varsayılan olarak sürülen yap. Bir çizime aşırı tanımlayan bir ölçümlendirme eklediğinizde, ölçümlendirmeyi varsayılan olarak sürülen yapar.

Sürülen durumu ayarlamayı hatırlat'ı tek başına veya Varsayılan olarak sürülen yap ile birlikte kullanın. Seçimlerinize bağlı olarak, bir çizime aşırı tanımlayan bir ölçümlendirme eklediğinizde dört durumdan biri ortaya çıkar:

      • Varsayılan olarak sürülen'in seçili olduğu bir iletişim kutusu görünür.

      • Varsayılan olarak süren'in seçili olduğu bir iletişim kutusu görünür.

      • Ölçümlendirme sürülen'dir.

      • Ölçümlendirme süren'dir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Çizim Seçenekleri
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2011 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.