İçindekiler'i Gizle

Klavyeyi Özelleştir

Kısayol tuşlarını belirleyerek klavyeyi özelleştirir.

Kısayol tuşlarını özelleştirmek için:

  1. Bir belge açıkken, Araçlar, Özelleştir'e tıklayın veya pencere sınırına sağ tıklayın ve Özelleştir'i seçin.

  1. Klavye sekmesinde kısayolları aşağıda açıklandığı gibi özelleştirip Tamam'a tıklayın.

Kısayolları Görüntüleme ve Belgeleme

Kategori. Ana menülerden biri olan Tüm Komutlar'ı veya Diğerleri'ni görüntüleyin. Diğerleri'ne oryantasyonlar, FeatureManager tasarım ağacı komutları, ilişkiler vb. dahildir. Kısayolu olan Makro simgeleri Makrolar'da görünür.

Yalnız atanmış kısayolları olan komutları göster. Atanmış kısayolları olan seçilen kategori içerisindeki komutları görüntüler.

Şunu ara. Yazarken Komut alanını filtreler.

Listeyi Yazdır. Microsoft Print Setup (Yazıcı Ayarları) iletişim kutusunu açmak için tıklayın ve seçilen listeyi Kategori, Komut ve Kısayol(lar) sütunlarıyla yazdırın.

Listeyi Kopyala. Seçilen listeyi Word veya Excel gibi belgelere yapıştırmak üzere panoya kopyalamak için tıklayın.

Varsayılanlara Sıfırla. Klavye seçeneklerini sistem varsayılanlarına geri döndürür.

Kısayol Atama

  1. Bir komut seçin.

  2. Bir tuşa veya tuş kombinasyonuna basın.

Kısayol tuşu zaten atanmışsa bir mesaj sizi bilgilendirir. Kısayolu yeni komut için kullanmayı seçerseniz, eski komuttan kaldırılır.

Harfler büyük harfle gösterilir. Örneğin, Ctrl'yi basılı tutup m tuşuna basarsanız Ctrl+M görüntülenir. Ctrl'yi basılı tutup Shift ve m tuşuna basarsanız Ctrl+Shift+M görüntülenir.

Klavye kısayollarını yürütürken Caps Lock, Shift tuşunu kapsamaz ve kısayolları etkilemez.

Çık komutu için bir kısayol tuşu atayarak, ikinci bir tuş kombinasyonunun Esc tuşu ile aynı işi görmesini sağlayabilirsiniz. Bu atama Esc tuşunun kullanımını değiştirmez. Çıkış komutu için bir klavyenin sağ tarafında bir kısayol atamak, örneğin, fareyi sol elinizle kullanıyorsanız yardımcı olabilir.

Öneri: Fonksiyon tuşlarından birini (F1 - F12) seçin ki bu tuşlar metin kutusu açıkken de çalışırlar. SolidWorks yazılımı, diğer tuşları, metin kutusu açıkken metin olarak algılar.

Kısayolları Kaldırma

  • Bir kısayolu kaldırmak için komutunu seçin ve Kısayolu Kaldır'a tıklayın.

  • Tüm kısayolları sistem varsayılanlarına sıfırlamak için Varsayılanlara Sıfırla'ya tıklayın.

  • Yapılan değişiklikleri iptal etmek için İptal'e tıklayın.

 



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Klavyeyi Özelleştir
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2012 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.