Skrýt obsah

DrawCompare

Nástroj Porovnání výkresů použijte k porovnání všech entit mezi dvěma dokumenty výkresu. Rozdíly mezi výkresy jsou zobrazeny barevnými kódy. Můžete také porovnávat oddělený výkres a jeho přidruženou plně do paměti zavedenou verzi.

DrawCompare porovná bitmapy dvou výkresů na úrovni bitů. Při porovnání výkresů jsou zaznamenány jen vizuální změny. Pokud jste například přesunuli popis 2 mm doleva, tato změna se projeví ve srovnání. Pokud jste naopak změnili uživatelskou vlastnost jako například Popis, tato změna se ve srovnání neprojeví.

Použití nástroje DrawCompare

Jak používat nástroj DrawCompare:

  1. Klepněte na možnost Nástroje, > Porovnat, > DrawCompare.
  2. Vyhledejte Výkres č.1 klepnutím na Vyhledat.

    Chcete-li změnit barvu používanou k zobrazení rozdílů ve výkresu 1, klepněte na položku Změnit barvu výkresu č. 1 PM_blue.gif.

  3. Zopakujte krok 2 pro Výkres č.2.

    Chcete-li změnit barvu používanou k zobrazení rozdílů ve výkresu 2, klepněte na položku Změnit barvu výkresu č.2 PM_green.gif.

  4. Klepněte na možnost Porovnat výkresy button_compare_drawings.gif.

    Po dokončení porovnání se zobrazí následující dialogové okno:

    • Rozdíly. Zobrazí oba výkresy nad sebou.
    • Výkres č.1 a Výkres č. 2. Zobrazí obraz obou výkresů, jež byly porovnány.

  5. Po srovnání vyberte z následujících možností:
    • Přidání. Vymaže Výkres č.2 ze zobrazení Rozdíly.
    • Odstranění. Vymaže Výkres č.1 ze zobrazení Rozdíly.
    • Otevřít výsledky button_compare_drawings_open.gif. Otevře dříve uložené výsledky DrawCompare.
    • Uložit výsledky button_compare_drawings_save.gif. Uloží výsledky Porovnání výkresů jako bitmapový soubor porovnání (*.Compare.BMP).
  6. Zavřete dialogové okno.

Použití nástroje DrawCompare u oddělených výkresů

Při porovnávání odděleného výkresu nástroj DrawCompare porovná bitmapu odděleného výkresu s bitmapou stejného výkresu, jehož model je plně zavedený do paměti.

Použití nástroje DrawCompare pro oddělené výkresy:

  1. Klepněte na možnost Nástroje, > Porovnat, > DrawCompare.
  2. Nejprve vyhledejte výkres, který bude označen jako Výkres 1 – klepněte na Vyhledat a najděte oddělený výkres.
  3. Klepněte na možnost Porovnat oddělený výkres button_compare_drawings_detached.gif nebo Soubor > Porovnat oddělený výkres.

    Oddělený výkres se otevře a modely jsou plně zavedené do paměti a připravené pro porovnání.



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   DrawCompare
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.