Skrýt obsah

Přehled správce PropertyManager

PropertyManager je nástroj pro nastavení vlastností a dalších možností pro množství příkazů softwaru SolidWorks.

PropertyManager je zobrazen na záložce PropertyManager v panelu na levé straně grafické plochy. PropertyManager se otevře, když zvolíte entity nebo příkazy definované ve správci PropertyManager. V nabídce Nástroje > Možnosti > Možnosti systému > Obecné je také možné definovat další případy, kdy se má PropertyManager otevřít.



Záhlaví Ikona prvku a název prvku (Vysunutí1, například) (jen pro čtení).
Tlačítka
OK Přijmout výběry, provést příkaz a zavřít PropertyManager.
Storno Ignorovat výběry a zavřít PropertyManager.
Náhled Zobrazit náhled prvku.
Nápověda Zobrazit příslušné téma nápovědy.
Ponechat viditelný Připíchnout PropertyManager a ponechat ho otevřený.
Zadní Návrat na předchozí krok.
Další Pokračovat na další krok.
Zpět Vrátit zpět předchozí akci.
Zpráva

Textové pole, které vás navede k dalšímu kroku, často obsahuje seznam různých způsobů, jak provést další krok.

Skupinové rámečky Soubor souvisejících tlačítek, seznamů a výběrových rámečků, se společným názvem (například Směr 1), který je možné rozložit nebo sbalit .
Výběrová pole Přijměte výběr v grafické ploše nebo ve stromu FeatureManager. Když jsou pole aktivní, mají růžovou barvu. Položka, kterou vyberete ve výběrovém poli, bude zvýrazněna na grafické ploše. Chcete-li odstranit jednu položku z výběrového pole, klepněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Odstranit, chcete-li odstranit všechny položky, zvolte Zrušit výběry.

Plovoucí strom FeatureManager

Plovoucí strom FeatureManager zobrazíte tak, že v grafické ploše klepnete na záhlaví správce PropertyManager.

Svislé a vodorovné ovládání

Když vytvoříte nové dokumenty otevře se PropertyManager v optimální šířce. Šířku můžete upravit přesunutí rozdělovače, který odděluje PropertyManager od grafické plochy. PropertyManager se zobrazí v optimální velikosti pro zobrazení.

Pomocí příčky můžete rozdělit levý panel a zobrazit jakoukoliv kombinaci správce PropertyManager, stromu FeatureManager, správce ConfigurationManager a záložek jiných aplikací. Jakmile se ukazatel změní na , přetáhněte svislou příčku dolů. Chcete-li znovu změnit zobrazení na jeden panel, poklepejte na příčku nebo ji přetáhněte na horní část panelu.

Plovoucí a ukotvený PropertyManager.

Pro plovoucí PropertyManager přetáhněte jeho záhlaví z ukotvené pozice. Jakmile je plovoucí, můžete přetáhnout PropertyManager kamkoliv na nebo mimo okno SolidWorks.

Okno plovoucího správce PropertyManager můžete ukotvit následovně:

  • Při přetahování správce PropertyManager na okno SolidWorks posuňte ukazatel nad kotvící ikonu:

    Ukotvěte nahoře vlevo jako záložku
    Ukotvěte v levém horním rohu grafické plochy
    Ukotvěte v levém dolním rohu
    Ukotvěte v pravém dolním rohu

Poklepáním na záhlaví v plovoucím okně PropertyManager se vrátíte na poslední pozici ukotvení.


Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Přehled správce PropertyManager
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2013 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.