Skrýt obsah

Vytvoření plechového dílu s ostrými ohyby

Při ohýbání plechu si můžete namísto zaoblených ohybů vytvořit ostré ohyby.

Postup vytvoření plechového dílu s ostrými ohyby:

  1. Vytvořte si díl tak, že nejprve načrtnete profil dílu a poté vysunete díl s tenkostěnným prvkem.
  2. Klepněte na Vložit ohyby Tool_Insert_Bends_Sheet_Metal.gif nebo na Vložit > Plechové díly > Ohyby.
  3. Pod Parametry ohybu ve správci PropertyManager:
    • Vyberte pevnou plochu na modelu. Když se díl rozloží, pevná plocha zůstane na svém místě. Název plochy se zobrazí v poli Pevná plocha nebo hrana PM_shm_Fixed_Face.gif.
    • Zadejte Poloměr ohybu PM_draft_angle.gif.
  4. V části Přídavek na ohyb vyberte jednu z následujících možností: Tabulka ohybů,, K-Faktor,, Přídavek na ohyby,, Zkrácení ohybu nebo Výpočet ohybu.
    • Pokud jste vybrali K-Factor,, Přídavek na ohyb nebo Zkrácení ohybu,, zadejte hodnotu.
    • Pokud jste vybrali možnost Tabulka ohybů nebo Výpočet ohybu, vyberte tabulku ze seznamu nebo klepněte na Procházet a najděte soubor tabulky.
  5. Chcete-li, aby se do ohybu automaticky přidala odlehčení, vyberte políčko Automatické odlehčení a poté si vyberte typ odlehčení. Pokud jste si vybrali Obdélníkové nebo Oválné odlehčení, musíte zadat Poměr odlehčení.

    Možnosti a hodnoty, které zadáte pro poloměr ohybu, přídavek na ohyby a automatické odlehčení se objeví jako výchozí nastavení pro další plechový díl, který si vytvoříte.

  6. Klepněte na tlačítko PM_OK.gif.

    Vytvoří se plechový díl, jehož kóty v rozloženém stavu odráží zadanou hodnotu přídavku na ohyby a poloměru.
    sheet_metal_sharp_bends.gif



Vyjádřete svůj názor na toto téma

SOLIDWORKS uvítá vaše názory ohledně prezentace, přesnosti a obsahu dokumentace. Pomocí níže uvedeného formuláře zašlete komentáře a doporučení k tomuto tématu přímo dokumentačnímu týmu. Dokumentační tým nebude odpovídat na otázky související s technickou podporou. Klepnutím zde získáte informace o technické podpoře.

* Povinné

 
*Email:  
Předmět:   Váš názor na témata nápovědy
Stránka:   Vytvoření plechového dílu s ostrými ohyby
*Komentář:  
*   Prohlašuji, že jsem si přečetl/a a souhlasím se zásadami ochrany osobních údajů, podle kterých bude společnost Dassault Systèmes zpracovávat moje osobní údaje

Tisk tématu

Zvolte rozsah, který se má tisknout:

x

Zjistili jsme, že používáte starší verzi prohlížeče než je Internet Explorer 7. Pro optimální zobrazení vám doporučujeme, aby jste upgradovali na Internet Explorer 7 nebo novější.

 Příště tuto zprávu nezobrazovat
x

Verze nápovědy na webu: SOLIDWORKS 2014 SP05

Chcete-li vypnout webovou nápovědu v rámci SOLIDWORKS a raději používat místní nápovědu, klikněte na Nápověda > Použít SOLIDWORKS nápovědu na webu.

Problémy s uživatelským rozhraním a vyhledáváním v nápovědě na webu nahlaste zástupci místní technické podpory. Zašlete váš názor na individuální témata nápovědy prostřednictvím odkazu “Váš názor na toto téma” na každé straně.