İçindekiler'i Gizle

Konfigürasyonlar

Konfigürasyonlar, tek bir belgenin içerisinde bir parçanın veya montaj modelinin birden çok varyasyonunu oluşturmanızı sağlar. Konfigürasyonlar farklı ölçümlendirmelere, bileşenlere veya diğer parametrelere sahip model aileleri geliştirmek ve yönetmek için kullanılabilecek kolay bir yöntem sağlar.

Bir konfigürasyon oluşturmak için, bir ad ve özellikler belirtir, ardından istediğiniz tasarım varyasyonlarını oluşturmak için modeli değiştirirsiniz.
  • Parça belgelerinde, konfigürasyonlar özel özellikler dahil olmak üzere farklı ölçümlendirmelere, unsurlara ve özelliklere sahip parça aileleri oluşturmanızı sağlar.
  • Montaj belgelerinde, konfigürasyonlar aşağıdakileri oluşturmanızı sağlar:
    • bileşenleri pasifleştirerek tasarımın basitleştirilmiş sürümlerini.
    • farklı bileşen konfigürasyonlarına, montaj unsurları için farklı parametrelere, farklı ölçümlendirmelere veya konfigürasyona özgü özel özelliklere sahip montaj aileleri.
  • Teknik resim belgelerinde, parça ve montaj belgelerinde oluşturduğunuz konfigürasyonların görünümlerini görüntüleyebilirsiniz.
Aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak konfigürasyonlar oluşturabilirsiniz:
  • Konfigürasyonları manüel olarak oluşturmak.
  • Bir Microsoft Excel çalışma sayfasında konfigürasyonlar oluşturmak ve yönetmek için tasarım tabloları kullanmak. Tasarım tablolarını teknik resimlerde görüntüleyebilirsiniz.
  • Ortak olarak konfigüre edilen parametreler için konfigürasyonlar oluşturmak veya değiştirmek için Konfigürasyonları Değiştir iletişim kutusunu kullanmak.

Tasarım tablolarında veya Konfigürasyonları Değiştir iletişim kutusunda oluşturulan özel özellikler, Özet Bilgi iletişim kutusundaki Konfigürasyona Özel sekmesine otomatik olarak eklenir.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Konfigürasyonlar
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2017 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.