İçindekiler'i Gizle

Kaynaklı Montajlar

Kaynaklı montaj işlevi, tek bir çok gövdeli parça gibi bir kaynaklı montaj yapısı tasarlamanızı sağlar.

Temel çerçeveyi tanımlamak için 2B ve 3B çizimler kullanırsınız. Ardından çizim segmentleri gruplarını içeren yapısal elemanlar oluşturursunuz. Ayrıca Kaynaklı Montaj araç çubuğunu kullanarak bayraklar ve profil kapamaları gibi öğeler ekleyebilirsiniz.

Kaynaklar hakkında daha fazla bilgi için bkz. SOLIDWORKS Öğreticileri:Help > SOLIDWORKS Öğreticileri öğesine tıklayarak Kaynaklı Montajlar.

Bir parçada ilk yapısal elemanı oluşturduğunuzda, bir kaynaklı montaj unsuru oluşturulur ve FeatureManager tasarım ağacına eklenir. Ayrıca yazılım, ConfigurationManager'da iki varsayılan konfigürasyon oluşturur: bir üst konfigürasyon Varsayılan[Makinelenmiş Olarak] ve bir türetilmiş konfigürasyon Varsayılan[Kaynaklanmış Olarak].

Belge başına olmak üzere, [Kaynaklanmış Olarak] konfigürasyonunun otomatik olarak oluşturulmasını pasifleştirebilirsiniz. Kaynakları yeni bir belgeye eklemeden önce Seçenekler (Standart araç çubuğu) seçeneğine tıklayın. Belge Özellikleri seçeneğinin Kaynaklar sayfasında, Konfigürasyon oluştur seçeneğinin işaretini kaldırın.

Yapısal elemanın birden çok kaynak profilini kitaplık unsuru olarak da yapılandırabilirsiniz. Bir yapısal elemana farklı konfigürasyonlar ekleyerek bunları bir kitaplık unsurunda tek bir profil olarak kaydedebilirsiniz. Örneğin, kare boru boyutları için 50 farklı kitaplık unsuru dosyası bulundurmak yerine, bir tasarım tablosuyla kontrol edebileceğiniz 50 konfigürasyon içeren tek bir kitaplık unsuru dosyanız olabilir.

Yapısal elemanları oluştururken veya düzenlerken yapılandırılmış kitaplık unsurlarını Yapısal Eleman PropertyManager'dan seçebilirsiniz.



Bu başlık hakkında geribildirimde bulunun

SOLIDWORKS; dokümantasyonun sunumu, doğruluğu ve bütünlüğü hakkında geribildiriminizi almaktan memnuniyet duyar. Bu başlık ile ilgili yorum ve önerilerinizi, aşağıdaki formu kullanarak doğrudan dokümantasyon takımımıza yollayın. Dokümantasyon takımı teknik destek sorularına yanıt veremez. Teknik destek ile ilgili bilgiler için buraya tıklayın.

* Gerekli

 
*Email:  
Konu:   Yardım Başlıkları Hakkında Geribildirim
Sayfa:   Kaynaklı Montajlar
*Yorum:  
*   Kişisel Bilgilerimin Dassault Systèmes tarafından kullanılacağının belirtildiği gizlilik politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum

Yazdırma Başlığı

Yazdırılacak içeriğin kapsamını seçin:

x

Internet Explorer 7'den daha eski bir tarayıcı sürümünü kullandığınızı tespit ettik. Optimize edilmiş görünüm için tarayıcınızı Internet Explorer 7 veya daha yenisine yükseltmenizi öneririz.

 Bu mesajı bir daha asla gösterme
x

Web Yardım İçerik Sürümü: SOLIDWORKS 2017 SP05

SOLIDWORKS içindeki Web yardımını devre dışı bırakmak ve onun yerine yerel yardımı kullanmak için Yardım > SOLIDWORKS Web Yardımını Kullan öğelerine tıklayın.

Web yardımı arabirimi ve araması ile ilgili karşılaştığınız sorunları lütfen yerel destek temsilcinize bildirin. Yardım başlıkları hakkında ayrı ayrı geri bildirimde bulunmak için ilgili başlığın sayfasından "Bu başlık hakkında geribildirim" bağlantısına tıklayın.