Cıvata Bağlantı Elemanları - Formülasyon

Simulation, cıvata bağlantı elemanını (a) cıvata gövdesini gösteren bir kiriş elemanı ve (b) somun ile baş parçalarını gösteren sert çubuk elemanlarıyla örümcek ağına benzer bir düzende modeller.

Kiriş elemanı, eksenel rotasyonel serbestlik derecesi bırakıldığı için torka direnç göstermez. Bu formülasyon fiziksel modelle tutarlıdır. Uygulanan ön yük (klemp kuvveti), bağlanan parçalar arasındaki kaymaya direnç göstermek için ihtiyaç duyulan sürtünme kuvvetini sağlar.

Cıvata gövdesini gösteren kiriş elemanı sadece gerilmeye dirençlidir, sıkıştırma kuvvetine karşı dirençli değildir.

Cıvataların sıkıştırma kuvvetleri altında olduğu yükleme senaryolarında, cıvata bağlantı elemanlarının eksenel kuvvetleri doğru olmayabilir. Bu gibi durumlarda cıvata ön yük kuvvetindeki bir azalma, cıvatanın "gevşemesine" ve cıvata ile bileşenler arasında temas kaybına neden olabilir. Bu davranış, cıvata bağlantı elemanı formülasyonu tarafından yakalanamaz. Bu durumda, gerçek cıvatayı modellendirin ve cıvata ile bileşenler arasında girme yok temas setleri tanımlayın.

Gevşek geçme cıvatalarda sert çubuk elemanlarının sayısı, somunla ve cıvata başıyla temas eden yüzler üzerindeki düğüm sayısına eşittir. Simulation, baş veya somun alanını tanımlamak ve meshlemek için baş veya somun çapını bağlanan parçaların yüzlerine basar.

Simulation, gevşek geçme cıvatalara benzer şekilde sıkı geçme cıvatalar için de sert çubuk elemanları oluşturur. Ek olarak Simulation, cıvata gövdesiyle temas eden kiriş düğümleri ve silindirik yüzey düğümleri arasında sert çubuk elemanları oluşturur.